To bornholmske gazeller finder sammen

Af Michael Berg Larsen // bergsbureau.dk

Business Center Bornholm agerede giftekniv, da Byg-Grønt og OK Entreprise fusionerede i begyndelsen af februar – og med ét slag blev Bornholms næststørste bygge- og anlægsfirma. Det nye navn er Futurae. De to virksomheder med i alt 70 medarbejdere er – fra hver sin ende af branchen – vokset kraftigt de seneste år og har gennemført en lang række små og store bæredygtige bygge- og anlægsprojekter.

OK-Entreprise har blandt andet ‘optjent’ sin gazelle-status gennem talrige fjernvarme- og fibernet-projekter. Byg-Grønt har vækstet kraftigt gennem især energirigtige renoveringer og bæredygtigt byggeri hovedsageligt for private.

Konsulent Travis Lind Thornton fra Business Center Bornholm, der lagde de første brikker til fusionens puslespil, forklarer, “Begge virksomheder var i en position, hvor de kun vanskeligt kunne fortsætte med at vokse så kraftigt. Med fusionen bliver der åbnet nogle helt nye muligheder. “

Theis Møllenberg fra Byg-Grønt vurderer, at vejledning af konsulenten fra Business Center Bornholm var en afgørende faktor for fusionen:

“Hvis ikke Travis havde tænkt tanken, skabt kontakten, fået os bænket ved et mødebord og i det hele taget ‘nurset’ processen, så er jeg ikke sikker på, at vi havde fundet hinanden så smertefrit og hurtigt.”

 

“Vi opdagede ret hurtigt, at kemien mellem de to virksomheder var i vater. Allerede nu kan vi se fordelene – og under fusionen har vi måttet hyre en to-tre nye folk, slutter Theis Møllenberg.”

 

Visionen for Futurae er en virksomhed med fokus på bæredygtigt byggeri – et firma som har muskler nok til at levere endnu hurtigere på små opgaver og samtidig kan byde ind på større opgaver og projekter – f.eks. i forbindelse med Bornholms grønne omstilling. Navnet Byg-Grønt bevares, da det har en stærk position forbrugernes bevidsthed.

 

FAKTA

 

  • Futurae er et full service bygge- og entreprenørfirma, som kan løfte både små og store håndværksopgaver: Tømrer- og murerarbejde, isolering og hulmursisolering, el-, VVS- og maler-arbejde, gravearbejde, etablering af fjernvarme, fibernet, kloakker og fundamenter, vandhåndtering, græsslåning, snerydning, hækkeklipning og så videre. Futurae råder over både arkitekt og konstruktør, samt eget mekanikerværksted.
  • Futurae ejes ligeligt af de hidtidige ejere af Byg-Grønt og OK Entreprise, henholdsvis Peter Kongskov og Theis Møllenberg samt Thomas Kofod og Ole Kofod.