Væsthus Hovedstadsregionen Bornholm er en del af det samlede erhvervsfremmesystem på Bornholm – og fungerer som underleverandør til Business Center Bornholm, der er ‘single-point-of-entry’ for rådgivningsindsatsen i forhold til de bornholmske virksomheder.

Væksthus Hovedstadsregionen er ét af fem Væksthuse i Danmark. Vi tilbyder uvildig sparring og vejledning til virksomheder i hele regionen – og har et stort netværk af specialiserede konsulenter, samt et overblik over forskellige typer af udviklingsprogrammer og -tilbud.

Hvert år hjælper Væksthusene mere end 2.500 virksomheder med at realisere deres vækstpotentiale. Væksthus Hovedstadsregionen har kontorer i København, Hillerød, Høje-Taastrup og Rønne. Vi har 55 medarbejdere, blev etableret i 2007 og er ejet af de 29 kommuner i regionen.

Læs mere om Væksthus Hovedstadsregionen Bornholm her på siden – brug menuerne øverst til venstre.

Læs mere om Væksthus Hovedstadsregionen på  www.vhhr.dk

MEDARBEJDERNE VÆKSTHUS HOVEDSTADSREGIONEN BORNHOLM

Væksthus Hovedstadsregionen på Bornholm fungerer som underleverandør til Business Center Bornholm, der er single-point-of-entry for rådgivningsindsatsen i forhold til de bornholmske erhvervsvirksomheder.
Vækstkonsulent

Breno Thorsen 

Væksthus Hovedstadsregionen Bornholm
Landemærket 26
3700 Rønne 

Telefon 30 10 81 03
Mail: 
 bt@vhhr.dk

DANMARKS FØRSTE MADKULTURHUS

Den stærke bornholmske madkultur får endnu mere smag, saft og kraft, da det kommende madkulturhus ved Melstedgård stod klar sommeren 2015.

Huset vil få mange funktioner. Det skal bl.a. benyttes af dygtige kokke til at stege, koge, hakke og eksperimentere med nye menuer, som de bornholmske restauranter senere kan forkæle deres gæster med. Lokale ildsjæle og fødevarevirksomheder skal genopfinde gamle og glemte opskrifter eller udvikle helt nye produkter, der kan eksporteres ud af øen.

Og så skal madkulturhuset formidle den historiske baggrund for vores fødevarer. Madkulturhuset skal altså sammen med Melstedgård både fungere som et aktivt museum og som et kraftcenter for yderligere udvikling og vækst blandt øens fødevareproducenter.

Og de to hovedformål kan sagtens rummes under samme tag, mener både idémanden bag projektet, museumsleder Jacob Bjerring-Hansen fra Bornholms Museum, og leder af Klyngeudvikling Bornholm, Lars Albæk fra Væksthus Hovedstadsregionen, der er formand for den styregruppe, som skal gennemføre projektet.

– Vi vil styrke den storytelling, der er omkring vores lokale madkultur. Det gør vi ved at skabe et levende museum, der involverer og aktiverer. Madkulturhuset bliver rammen om masser af aktivitet, som både bidrager til udvikling og har et anker tilbage i historien, siger han.

Lars Albæk supplerer ved at fremhæve, at madkulturhuset også vil blive en ambassade for bornholmsk fødevareproduktion:

– Når vi får Danmarks første regionale madkulturhus, bliver det en meget synlig manifestation af den madkulturelle bølge, som Bornholm har drevet frem i de senere årtier. Det vil i sig selv styrke det  bornholmske fødevarebrand – ikke mindst fordi vi får endnu bedre muligheder for at formidle udviklingen til øens mange turister, siger han.

Læs mere på Madkulturhusets egen hjemmeside