En virksomhed, som har gjort en særlig indsats indenfor digital omstilling

Årets virksomhed 2021

Kåring af Årets Virksomhed 2021

Ved prisuddelingen Årets Virksomhed sætter Bornholms Erhvervsservice hvert år fokus på virksomheder, der har gjort en særlig indsats inden for et specifikt tema. 

I 2021 var finalisterne Svaneke Revision, Bornholmerslagteren og Ekkodalshuset, der alle havde taget aktivt del i digitaliseringen, og derved effektiviseret og styrket deres virksomhed til fremtiden.

Vinder af Årets Virksomhed 2021 blev Svaneke Revision.

Svaneke Revision går forrest når det gælder digitalisering – ikke bare på Bornholm, men de er også langt i udviklingen på landsplan, og er løbende med til at teste nye tiltag for softwareudviklerne. Revisionskontoret har investeret i robotteknologi til at håndtere data. Al stamarkiv er omdannet til et digitalt arkiv og i dag finder man et næsten papirløst kontor. Digitaliseringen har udviklet alle medarbejderne, og styrket Svaneke Revision til fremtiden, ligesom digitaliseringen formentlig også vil gøre det mere attraktivt, når der skal rekrutteres nye medarbejdere i fremtiden.

Svaneke Revision ved Joan Gerdes, medejer:

– ”Hold da op – fedt. Dejlig nyhed. Vi bruger rigtig meget energi på det digitale og brænder virkelig for det, så det er en stor ære”.

Ekkodalshuset – Café Genlyd har været testpilot for Formula Micro under udviklingen af kasseintegrationen CasForMi, der skal lette den daglige aflæsning og bogføring. Desuden har de investeret i elektroniske “tjenerblokke”, der har forbindelse til caféens kasseterminal. Dermed spares der skridt og bestillingen glider effektivt gennem systemet, så kunden oplever en god og hurtig betjening.

Ekkodalshuset Café Genlyd ved Christian Froberg Dahl:

– ”Tak – hold nu fast. Det er jeg vildt stolt over og glad for. Det er dagens gode nyhed, og jeg glæder mig til at dele det med Joan og mine medarbejdere.”

Bornholmerslagteren har netop landet en stor aftale og skal årligt levere tre millioner bakker leverpostej til dagligvarekoncernen Salling Group. Derfor har virksomheden investeret i nye produktionslinjer og pakkelinjer samt nyt både køle- og emballagelager i de eksisterende bygninger i Aakirkeby. Og selvom produktionen nu nærmest er blevet fuldautomatiseret med en ti ton tung spiralovn, en enorm hakkemaskine, en stor køletunnel og pakningsteknologi, har deres nu 12 mand store virksomhed måttet ansætte fire nye medarbejdere for at følge med.

Bornholmerslagteren ved Richard Jørgensen, direktør:

– ”Nej er det rigtigt. Det er jeg glad for. Vi er jo bare en lille virksomhed, så det havde jeg ikke regnet med. Vi har fart på, nogle gange for meget, men det går godt jo. Det er en dejlig nyhed og fantastisk spændende”.

Se alle de indstillede til Årets Virksomhed 2021 her.

 

Juryen bestod af:

Thomas Thors, borgmester i Bornholms Regionskommune

Johannes Nilsson, kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune

Karen Bladt, formand for Business Center Bornholm og direktør i HASLE Refractories A/S

Katrine Paaby Joensen, direktør i Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden

 

Bedømmelseskriterier

Alle har kunnet bestemme, hvilke virksomheder der skal indstilles, så længe de lever op til nedenstående bedømmelseskriterier.

  • Virksomheden skal have cvr nr. og hjemstedsadresse på Bornholm.
  • Virksomheden skal have mindst tre ansatte.
  • Virksomheden skal kunne dokumentere en større digital omstilling, der har tilført øget effektivisering og positiv effekt på f.eks. vækst, arbejdsmiljø, produktivitet, optimering, klimamæssige forbedringer eller lignende.

 

De indstillede

Her kan se, hvem der allerede er indstillet til Årets Virksomhed 2021 – og hvorfor.

BornPark Minigolf
BornPark Minigolf har i 2020 indført både online bookingsystem, online vagtplan og computerstyret vandingssystem, hvilke har mange positive fordele.
Digitaliseringen af BornPark Minigolf har gavnet både arbejdsglæden for personalet, forbedret dialogen med gæsterne, øget indtjening og gjort BornPark mere klimavenlige.

sNoir
sNoir i Snellemark Centret har under Corona-nedlukningen været gode til at tage udfordringen op og brugt de sociale medier som salgsplatform. Med online live-salg og en professionel webshop, har de taget den personlige service og smilet med sig og leveret samme høje kvalitet på både Facebook og Instagram.

Ekkodalshuset
Ekkodalshuset har været testpilot for Formula Micro under udviklingen af kasseintegrationen CasForMi, der letter den daglige aflæsning og bogføring.
For at lette tjenerstaben ved de mange besøg, har Ekkodalshuset også investeret i håndholdte elektroniske “tjenerblokke”, der har forbindelse til caféens kasseterminal. Dermed spares skridt og bestilling af mad og drikkevarer sker hurtigere og mere effektivt.

Holms Cykler
Virksomheden drives passioneret af Patrick Holm, som fra starten af har fokuseret på at skabe en stærk serviceorienteret og moderne cykelforretning – såvel offline som online.
Til sommerens store turist-ryk er Holms Cykler klar med en online platform til booking af cykler og guidede ture på mountainbike.

Boskovs Skadeservice ApS
Ole Ib Boskov har udviklet egen app der styrer skade- og byggesager i Boskovs Skadeservice ApS. Der er også kunder udenfor Bornholm der bruger den. App´en er helt unik indenfor branchen.

Borndal I/S
På Borndal vil man gerne have langtidsholdbare medarbejdere og man vil gerne passe på dem. Derfor har ejer Simon Holm investeret i et exoskelet, der stilles til rådighed for alle.
Exoskelettet har reduceret de arbejdsrelaterede smerter markant, og er en billig investering i forhold til at gøre sine medarbejdere til langtidsholdbare medarbejdere.

Svaneke Revision
Svaneke Revision går forrest når det gælder digitalisering.
Den digitale rejse startede i 2018, hvor man indkøbte den første robot til at håndtere data. I 2019 blev alt stamarkiv omdannet til et digitalt arkiv, og man indkøbte endnu en robot. I dag finder du et moderne, næsten papirløst, revionskontor i Svaneke.

BHS Logistics A/S
BHS Logistics A/S har opnået et flot resultat i et meget konkurrencepræget transportmarked. Dette har stillet meget høje krav til medarbejdernes omstillingsparathed og – evne. Der er fuld fokus på digitalisering af arbejdsgangene, hvorved BHS fortsat styrker sin markedsposition.

Bornholmerslagteren
Bornholmerslagteren har taget næste skridt og formået at lande en aftale med meget stor kunde. For at følge med efterspørgslen og for at kunne levere optimalt er der foretaget meget stor investering i nye produktionslinjer og pakkelinjer samt nyt både køle- og emballagelager i de eksisterende bygninger i Aakirkeby. Og selvom produktionen nu nærmest er blevet fuldautomatiseret med en ti ton tung spiralovn, en enorm hakkemaskine, en stor køletunnel og pakningsteknologi, har deres nu 12 mand store virksomhed måttet ansætte fire nye medarbejdere for at følge med.

Sannes Familiecamping
Sannes Familiecamping har etableret onlinebooking, hvilket har betydet en intern effektivisering af processerne og kunden kan gennemføre booking smidigt og nemt.
Der er etableret infoskærme, som har aflastet personalet i forhold til henvendelser i receptionen omkring gængse spørgsmål, som nemt kan klares via skærmene.
Al data er flyttet fra lokal server til skyen, ligesom der er investeret i et økonomisystem, som giver mulighed for indsigt “live” i økonomien og dermed skaber alle muligheder for at navigere hurtigt og effektivt.
Samlet har pladsens tiltag betydet vækst i 2020 på alle økonomiske parametre. 

Ole Almeborg A/S
Almeborg A/S har investeret i robotteknologi, der har gjort virksomheden mere konkurrencedygtig. Virksomheden har i dag en håndteringsrobot og 4 svejserobotter. Svejserobotterne sikrer at kvaliteten af produktet er mere ensartet og robotterne overtager samtidig nogle af de arbejdsfunktioner, der er monotomt arbejde med mange gentagende bevægelser. Dermed undgår Almeborg A/S samtidig at medarbejderne bliver nedslidte.


Hvem er Bornholms Erhvervsservice?

Bag prisen står Bornholms Erhvervsservice, der samler Regionskommunen og erhvervsfremme-organisationerne Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden.

Tidligere vindere af Årets Virksomhed

2020
Svaneke Bryghus, “grøn og bæredygtig omstilling

2019
Jensen Denmark A/S, “bedste arbejdsplads”

2018
KH Maskinværksted A/S, “fremstillingsindustrien”

2017
Ailefo, “årets nye virksomhed”