Bliv klogere på Energiø

Tilmeld dig her

Bliv klogere på Energiø

Som det nok er de fleste bekendt, har Folketinget vedtaget en klimaaftale for energi- og industriområdet, der indeholder en beslutning om at etablere Bornholm som Energiø. Det kommer til at give de bornholmske virksomheder nye forretningsmuligheder.

Bornholms Regionskommune, Business Center Bornholm, Campus Bornholm og klyngeorganisation for de maritime erhverv og logistik Marlog sætter i den kommende tid fokus på, at gøre det bornholmske erhvervsliv og den bornholmske arbejdskraft klar til at byde ind på opgaverne der kommer.

Dette sker ved en række målrettede aktiviteter i indsatsen “Klar til Energiø”, hvor virksomhederne bl.a understøttes i en øget professionalisering igennem ISO certificeringer og udvikling af samarbejdsformer samt opkvalificering af medarbejdere.

Vi starter med at invitere til oplæg og til en rundtur på Rønne Havn, hvor de høje vindmølletårne de seneste måneder har vist, at vi er kommet godt i gang med at være udskibningshavn for offshore wind-relaterede operationer. På den måde snuser vi allerede nu til, hvad Energiø Bornholm kan byde på i fremtiden.

 

Kl. 13.30
Kom med på rundtur på Rønne Havn og få et indblik i hverdagen på de nye havnearealer.

Kl. 15.00:
Oplæg på Hotel Griffen med følgende dagsorden:

  • Oplæg fra Energistyrelsen om
    • Hvad er energiø og PtX og perspektiverne i det
    • Processen frem mod energiø – inkl. proces for infrastrukturen
    • Hvordan ser energilandskabet ud i Østersøen årene frem (ikke kun energiøer men også de offshore projekter, som vi forventer der kommer, og hvor vi har mulighed for at byde os ind som eventuel udskibnings- og servicehavn)
  • Hvad er udskibningshavn og servicehavn v. Jeppe la Cour, Chief Business Officer, Rønne Havn
  • Erfaringerne fra Krigers Flak v. Lone Reppien Thomsen (Marlog og Offshore Center Bornholm)

 

Arrangementet slutter kl. 17.00.

Hvis du vil nøjes med at lytte til oplæg på Hotel Griffen, vil vi meget gerne vide det på forhånd – sæt gerne kryds i tilmeldingsformularen herunder.

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato: 22. juni 2021

Tid: kl. 13:30-17:00

Målgruppe
Arrangementet er både til dig, der allerede nu ser et klart forretningspotentiale i Energiø Bornholm, men du er også meget velkommen, hvis du vil vide mere om projektet.

Mødesteder

Rundvisning kl. 13.30: Rønne Havn – indkørsel til parkering fra Sydhavnsvej 12.

Efterfølgende oplæg kl. 15.00: Hotel Griffen

Covid-19: I henhold til gældende retningslinjer er der krav om, at alle deltagere skal kunne fremvise gyldigt coronapas ved arrangementets del der foregår på Hotel Griffen.

 

 

Tilmelding er lukket