ETABLERET VIRKSOMHED
ETABLERET VIRKSOMHED
kæjfagæjfaægjafækgjafdækfgjafdægjfaæjgafækjgafjgækafjfgækafjgækfajgækfajgækfjdkgjafækjgækafjgkæafjgækfajækgjfaædjgfajdækgjfkæagjækafjgækfajgækjfakægjjfdkajgækfajgkæfajgkæjfakægjfakægjfaækjgækfajgækfadjgæjaffækgjfakæjgækafjgækafjgæafjægjafækgjfækajgækafjgækfajgæafjgækafjgækfajgækjfaæjgfæjagjfaægjafkæjgfakæjgækafjgaf
Hvad får seniorerne til at blive længere på arbejdspladsen?
Den gennemsnitlige levealder stiger, og moderne ældre er sundere, har større forventninger til alderdommen og vil generelt gerne arbejde længere, også ud over pensionsalderen. Men hvad afgør deres beslutning om at blive eller gå?
Knudsker El ApS bygger fremtiden med erfarne hænder
Seniormedarbejderne spiller en afgørende rolle i væksten hos Knudsker El ApS. Deres erfaring og viden bidrager både til løsningen af komplekse opgaver og til oplæring af yngre kolleger. Det fortæller direktør Anders Mahler mere om her.
JF Data Service ApS fastholder og tiltrækker med dialog og fleksible vilkår
Steffen Unger, økonomi- og HR-chef hos JF Data Service ApS, deler sine erfaringer med det grå guld. Få hans gode råd og mød ham som panelist ved Business Center Bornholms gå-hjem-møde om seniormedarbejdere den 8. oktober 2024.
Seniorer – Bornholms oversete vækstmotor
Business Center Bornholm inviterer til et gå-hjem-møde med inspiration til samtaler og aftaler, hvor ledere kan få konkrete værktøjer til at sikre virksomhedens fortsatte vækst og udvikling gennem seniormedarbejderes værdifulde bidrag.
Genbrug af fliser skal opskaleres
I 2019 var Rocío Paniagua Jensen på en rutinemæssig inspektion hos BOFAs containerplads som en del af sit arbejde som kommunal arkitekt. Pludselig greb noget hendes opmærksomhed; fliserester, der lå og ventede på at blive skrottet. Rocíos årelange erfaring inden for arkitektur og cirkulær økonomi fik hende straks til at se et potentiale ved at skære dem til og omdanne dem til nye designs.
Cirkulær idé blev født under barslen
By Meyland er en lille og forholdsvis ny bornholmsk babyudstyrsvirksomhed, der lægger vægt på kvalitet, holdbarhed og genanvendelse. Her fortæller stifteren, Mia Meyland, om sine overvejelser i forbindelse med en cirkulær forretningsmodel – og hvordan det hele startede.
Lokale partnerskaber styrker genbrug og praktisk læring
SA-Service, der specialiserer sig i salg, service og udlejning af hårde hvidevarer, har sagt ja til at deltage i et projekt med Bornholms Affaldssortering (BOFA) og Forberedende Grunduddannelse (FGU), der fokuserer på reparation og genbrug af kasserede maskine.
’Der er gået sport i det’
Borntek Industri A/S har reduceret sit materialeaffald med hjælp fra en CNC-fræser, der nu har været i drift i snart halvandet år. Her fortæller ejer og direktør, Casper Poulsen, om baggrunden for investeringen og om flere af de andre skridt, virksomheden vil tage for at styrke sin bæredygtighed.
Grønne principper
Textillita i Rønne producerer og forhandler slow fashion med omtanke for miljøet og kroppen, hvilket har tiltrukket en loyal skare af kunder – både fastboende og turister. Her fortæller indehaver, Jurate Holm, om virksomhedens miljøpolitik, der også omfatter cirkulære tiltag.
’Netværk er vejen frem’
Bornholm Mosteri A/S arbejder intensivt på at få gang i et nyt cirkulært koncept, oplyser direktør Josephine Senger Svendsen. Her fortæller hun om grønne udviklingspunkter for nærmeste fremtid.
Genanvendelse i keramikkens verden
Overskydende lerslam fra keramiske værksteder, en knusemaskine samt kasseret gammelt glas og porcelæn er blandt de elementer, der hjælper Christina Schou Christensen fra CSC Keramik/Dansk Kaolin med at skabe grøn fornyelse inden for sit håndværk.
Entreprenørvirksomhed har genbrug som konkurrenceparameter
STM Entreprise ApS laver de fleste af sine nedrivninger som skånsom nedtagning, hvorefter bl.a. mursten og træ kan genbruges, og ifølge direktøren, er den CO2-besparende aktivitet blevet yderst populær blandt kunderne.
Genbrugsprojekt kan gøre Bornholm til pioner
Retursystem Bornholm ApS har sikret sig støtte til at indsamle erfaringer med at opgradere glasaffald til genbrug, og etablere et alternativt retursystem på øen. Dette projekt har potentiale til at opnå global relevans og fremhæve Bornholms styrker inden for cirkulære opskalingsinitiativer.
Hvad er cirkulær økonomi?
Klimakrisen og et generelt politisk pres vil gøre cirkulær økonomi til en ny standard. Steven Kær Bjerke Møller, projektleder med fokus på grøn omstilling hos Erhvervshus Hovedstaden, går i dybden med konceptet, og Jørn Pedersen, senior erhvervskonsulent hos Business Center Bornholm, vurderer det lokale potentiale.
Særligt fokus på køb, salg og generationsskifte i de bornholmske virksomheder
I en tid, hvor mange bornholmske virksomhedsejere nærmer sig et nyt kapitel i deres karriere, blev der sat særligt fokus på emnet køb, salg og generationsskifte under et nyligt afholdt arrangement, som tiltrak opmærksomhed fra en bred vifte af lokale ejerledere og interessenter.
Generationsskifte uden for familien
Et generationsskifte kan sagtens strække sig ud over familiære bånd. Men hvordan navigerer man bedst gennem den komplekse proces? Magnus Dyrmose Andersen, ejer af Nexø Herremagasin og Nexø Damemagasin deler sine indsigter.
Opskriften på et succesfuldt generationsskifte
At undlade en grundig planlægning af generationsskifte koster på bundlinjen. Det kender tidligere bagermester, Jesper Dam, fra egen erfaring. Derfor var Jesper ikke i tvivl om, at der skulle iværksættes et nøje planlagt generationsskifte, hvis hans bagerudlærte søn, Jacob Dam, en dag skulle føre arven videre.
Generationsskifte – fra arv til videresalg
Michael Almeborg, der overtog Ole Almeborg A/S fra sin far og solgte virksomheden til Jensen-Group i 2023, deler sine erfaringer, som andre lokale virksomhedsejere kan drage inspiration af, ved et erhvervsevent på Hotel GSH i januar.
Sætter du pris på din virksomhed?
Livet som selvstændig er uforudsigeligt, og selvom tanken om at sælge virksomheden måske virker fjern, er det vigtigt at være forberedt på fremtiden – især på Bornholm, hvor det kan kræve en ekstra indsats at finde den rette investor eller køber.
Bornholm viser vejen til at få flere til at se muligheder i de erhvervsfaglige uddannelser
Bornholm har potentiale til at blive en foregangsø, der afprøver nye metoder til at fremme den erhvervsfaglige vej med dette projekt.
Fællesskab skaber trivsel for unge medarbejdere
Svaneke Chokoladeri har skabt en arbejdskultur, hvor unge medarbejdere vender tilbage sæson efter sæson, og det skyldes medejer Janne Lundbergs dynamiske og relationelle ledelsesstil.
Succes med lokal indsats
Nye offshore projekter – det vil skabe endnu flere arbejdspladser på Bornholm og ikke mindst bidrage til bæredygtig energiudvikling.
Kunsten at skabe et team
Hvordan kan iværksættere gøre overgangen fra selvstændig til arbejdsgiver så smidig som mulig? Rikke Høyer, medstifter af DORA og kommerciel direktør, giver nogle råd baseret på egne erfaringer.
Grønne drømme
Borntek Industri A/S har taget skridt indenfor grøn omstilling og omfattende ESG-rapportering. Her deler virksomheden indsigter og erfaringer
Tiltrækning af tilflyttere
Tilflytterservice, har hjulpet mere end 3.000 personer og hjulpet Bornholms Andelsmejeri med at tiltrække medarbejdere.
Fremskridt med robotter
Her fortæller direktør og medejer Claus Duevang, hvad fire robotter betyder for arbejdslivet på KH Maskinfabrik ApS.
’Jeg kan kun se fordelene’
Udenlandsk arbejdskraft kan være en vigtig løsning på Bornholms arbejdskraftudfordringer. Læs her om erfaringerne fra Bager Dam i Rønne.
Faglært skal fortsat være fedt
’Faglært er fedt’ har øget samarbejdet mellem skoler og virksomheder. På en ø som Bornholm er der muligheder, for at gå den faglærte vej.
En nødvendig indsats
Erhvervsvækst på Bornholm udfordres af mangel på faglært arbejdskraft frem mod 2030, ifølge eksperter, der anbefaler et større fokus på at tiltrække arbejdskraft udefra.
Succesfuld rekruttering: nøglen til at tiltrække og fastholde talent
Et sundt arbejdsmiljø og synlighed er afgørende faktorer i konkurrencen om fremtidens arbejdskraft. Her deler kommunikationseksperten og topdirektøren deres værdifulde tips og perspektiver.
Mere diversitet i skolernes virksomhedsbesøg
Projekt Faglært er fedt er drivkraften bag et katalog, der har gjort det nemmere for skoler at opleve flere typer af faglærte virkeligheder.
Sæt turbo på trivslen
Opkvalificering er nøglen til succes, hvis du vil øge din medarbejdertilfredshed, ifølge Dorthe Dahl, der er medejer og daglig leder af Café Gustav ApS.
Sparring og Virksomhedsprogrammet har hjulpet Johannes Dam & Søn A/S med udvikling og eksport
Spændende virksomhedsbesøg hos Johannes Dam & Søn med Erhvervshus Hovedstaden, borgmesteren og formanden for EBBU viste værdien af de virksomhedsrettede tiltag. Undervejs fortalte Jacob Dam om den vejledning, han igennem årene har fået fra erhvervshuset og Business Center Bornholm, bl.a. om eksport og grøn omstilling.
Vildt genialt
Bornholmsk ginproducent fik løft med grøn forretningsudvikling. Wild Distillery har med stor succes medvirket i erhvervsfremmeprojektet Bæredygtig Bundlinje Bornholm (BBB), der i perioden 2017 til 2022 har hjulpet mere end 50 små og mellemstore virksomheder.
’Jeg forstår virksomheden på en helt anden måde nu’
Christiansøfarten ApS fik en ny og tredje medejer i januar 2023 – Simon Damkilde Christensen. Som tidligere ansat kendte han det lille rederi indgående, men det blev et kursus i klimaregnskaber, der fik ham helt ind…
Klimaregnskabet – begyndelsen på din grønne omstilling
Et klimaregnskab er ved at være et must i en verden med stigende grønne ambitioner. Læs videre her, hvor Travis Lind Thornton, senior erhvervskonsulent ved Business Center Bornholm, fortæller om de lokale workshops…
Bornholms Elektromotor flytter fra kendte lokaler på Rønne Havn
Bornholms Elektromotor flytter, men udvider indenfor materieludlejning til offshore kunder. Og det er netop udvikling indenfor udlejningsmateriel, der fik Martin Ransted til at søge anlægsmidler i projektet; Klar til Energiø Bornholm
Vindprojekter giver et adrenalin-kick
For Merethe Sejer, værkfører hos KH Maskinfabrik og uddannet smed, giver opgaverne i forbindelse med vindmølleprojekter på Rønne Havn et adrenalin-kick. Merethe Sejer er værkfører hos KH Maskinfabrik. Hun er oprindelig uddannet…
STRIKKEHJØRNET HAR FÅET NYE MÅDER AT TÆNKE I BUTIKSINDRETNING
Jette Jensen står bag Strikkehjørnet i Allinge, som hun har drevet i flere år. Som selvstændig butiksindehaver mærker hun tydeligt, hvordan projektet Genstart Erhverv i Gadeplan har givet hende input og ny inspiration, og samtidig er hun også blevet bekræftet i, at mange af de ting hun gør, er rigtige.
Sydhavnens Motorværksted på Sydhavnen i Nexø
På havnen i Nexø er der kommet et nyt skilt op på værftshallen ved skibselevatoren i Sydhavnen. Det er Sydhavnens Motorværksted fra Rønne, der åbner en afdeling i Nexø, for at kunne gennemføre skibsreparationer på land.”Vi…
Hvis du vil være med, skal du forberede dig
Hvis du vil være med, skal du forberede digEngang var det fiskeriet, der var kerneforretningen, i dag er det vindmølleindustrien. Her fortæller Martin Christian Randrup, ejer af Bornholms Elektromotor ApS, hvordan virksomheden gør sig klar til fremtiden – og til...
Busselskab finder nye veje
Busselskab finder nye vejeJesper Andersen fra Gudhjem Bus. Selskabet blev overtaget i 2014 af Mark Palmquist, som i 2019 fik Jesper Andersen ind i virksomheden som meddirektør. Virksomheden har bl.a. skole- turist- og flexbusser og kører også SOS Dansk...
Økonomien skal følge med
Økonomien skal følge medKnudsker El ApS har arbejdet på at opbygge et netværk via Offshore Center Bornholm, der har bidraget til at sikre opgaver for offshoreindustrien på Rønne Havn. Her fortæller Peter Lund Olsen om erfaringerne – og om forventningerne til...
Logistikfirma ser frem mod en grønnere fremtid
Logistikfirma ser frem mod en grønnere fremtidFor BHS Logistics er fremtiden altid en lidt uvis størrelse, da aktivitet inden for logistikbranchen er noget, der kommer rullende i bølger. Og derfor har det været en stor hjælp for dem og lignende virksomheder, at...
Danskerne er blevet lune på bornholmsk leverpostej
Bornholmerslagteren har satset stort på nye produktionsmaskiner, efter deres leverpostej nu sælges i hele landet. Alligevel har det været nødvendigt med flere ansatte.
Robotter sikrer en ensartet kvalitet – og sygemelder sig aldrig
I sidste ende kan robotter også redde virksomheder og skåne medarbejdere fra fysisk hårde opgaver, fortæller direktør Michael Almeborg.
Hjælp til virksomheder med lærlinge
For få unge vælger en faglært uddannelse, og næsten hver fjerde lærling dropper sin læreplads i utide. Problemet med den stigende mangel på faglært arbejdskraft i Danmark er stort, og er formentlig kun blevet værre under Corona-krisen. Med ny millionstøtte vil Business Center Bornholm via projektet ”Faglært er fedt” udvikle nye metoder til at sikre femtidens faglærte arbejdskraft.
Bornholmske virksomheder skal tage kørekort til fremtiden
“Fremtiden er en fest, du ikke må gå glip af. Åbenhed, nysgerrighed og skaberkraft er den billet, bornholmske virksomhedsledere gør sig selv en tjeneste ved allerede i dag at forholde sig til.”
“Salg”-workshop
At være god til at sælge behøver ikke at betyde, at man overfalder kunden eller er ’smart i en fart’. Kunsten er at finde og forstå kundens behov – og det er netop det, deltagerne gør til Business Center Bornholms workshops om netop ’Det Gode Salg’.
A. Espersen A/S køber Royal Greenland-fabrik i Polen
Espersen har købt ny fiskerifabrik i Polen, overtaget de flere end 1.000 medarbejdere – og indgået partnerskab om produktion af fladfisk med den tidligere ejer af fabrikken, Royal Greenland. Alt i alt starten på et godt partnerskab, lyder det fra direktør i Espersen, Klaus B. Nielsen.
JENSEN Denmark A/S: Mangel på arbejdskraft presser vores vækst
Hos JENSEN Denmark A/S i Rønne går det godt. Så godt, at manglen på kvalificeret arbejdskraft hver dag banker hårdt på døren til direktør Morten Rasks kontor. Kombineret med global vækst i behovet for industrivask tvinger det virksomheden til at strømline produktionsprocesserne til det yderste for ikke at lade manglen på hænder bremse væksten.
Ny udvikling af Beck Packs emballageprodukt
Bevidste forbrugere i dag vil vide, hvor og hvordan fisken på middagsbordet er fanget, forarbejdet og pakket. Udfordringen for Beck Pack Systems A/S har hidtil handlet om et optimalt og globalt førende emballageprodukt, hvorpå der grundet vådt emballeringsmiljø har været svært at påføre netop den sporbarhed. Ny udvikling betyder nu en løsning på udfordringen.
Vand er grønt guld hos Victor Vask A/S
Ove Loland foreslog Victor Vask A/S at genbruge de store vandressourcer, virksomheden bruger
i sit vaskearbejde, og processen betyder, at der i dag arbejdes på at kunne rense det grå spildevand renere end regn, så det kan nedsive på grunden, samt opsamle regnen samme sted til brug i produktionen. Resultaterne er så positive, at løsningen kan eksporteres til vaskerier i udlandet.
Solidt salg i Mellemøsten betyder endnu et nyt kontor
Femten år med solidt salg af ildfaste materialer af højeste kvalitet i Mellem- østen får nu HASLE Refractories til at åbne kontor i de Forenede Arabiske Emirater. Kodeordene er højere kvalitet og bedre service end konkurrenterne på verdensmarkedet – og en strømlinet produktion, hvor hverken produktionstid eller ’manpower’ går til spilde, fortæller direktør Michael Bladt.
Bornholms fremtid kører på grøn energi
Hos Bornholms Energi & Forsyning er der damp på kedlerne, for her smedes hver dag de grønne energiløsninger, der skal få den bornholmske fremtid til at køre på skinner. Mange projekter er i gang – el-biler, Bornholm som national test-ø og stadig større CO2-frit forbrug. Det går stærkt og er vanvittigt spændende, fortæller direktør Rasmus Sielemann Christensen.
Viden og Vækst booster bornholmske lederkompetencer
Programmet Viden og Vækst udvikler de bornholmske virksomheders lederkompetencer i form af motiverende efter-uddannelsesaktiviteter for lederne selv og deres medarbejdere – med afsæt i virksomhedernes vækstmål, strategi og kompetenceudviklingsplaner.
KH Maskinværksted ApS søger mage: Har nogen 3.000 kvm?
Det går så godt hos KH Maskinværksted ApS i Rønne, at man er vokset ud af de nuværende lokaler. Claus Duevang leder derfor med lys og lygte efter 3.000 kvadratmeter, som virksomheden kan flytte ind i. Alternativt en investor, der er med på at opføre nye faciliteter.
Byggeri inden for bevarende lokalplaner kræver forarbejde
To nye fuldtidsansatte medarbejdere er kommet til Teknik og Miljø i 2017 og har sammen med resten af medarbejderstaben sat turbo på byggesagsbehandlingen. Leder af Erhverv og Beredskab forventer nedgang i sagsbehandlingstiden hen over foråret.
Beskyttelsesbestemmelser betyder noget for byggerierne
To nye fuldtidsansatte medarbejdere er kommet til Teknik og Miljø i 2017 og har sammen med resten af medarbejderstaben sat turbo på byggesagsbehandlingen. Leder af Erhverv og Beredskab forventer nedgang i sagsbehandlingstiden hen over foråret.
Bedre bemanding i Tejn kommer erhvervet til gode
Bedre bemanding i Tejn kommer erhvervet til gode To nye fuldtidsansatte medarbejdere er kommet til Teknik og Miljø i 2017 og har sammen med resten af medarbejderstaben sat turbo på byggesagsbehandlingen. Leder af Erhverv og Beredskab forventer nedgang i...
Ring til os eller skriv en mail, så finder vi den rette person til at møde din virksomhed. Vi ønsker en tæt dialog med jer og tilbyder konsulent samtaler hvor vi kan finde løsninger på jeres udfordringer, problemer, eller en snak om udvidelse og fremdrift