gtag('config', 'AW-805705823');

Tekst: Jon Albjerg Ravnholt

Hvad betyder digital omstilling for den enkelte virksomhed? Hvad kan man få gavn af, og hvad kommer man slet ikke til at kunne undvære? Business Center Bornholm kommer rundt om flere aspekter af digitaliseringen i en stribe events og webinarer henover efteråret.

Digital omstilling er alt fra automatisering af produktionsvirksomheder over regnskabsprogrammer til virtual reality og søgemaskineoptimering. I løbet af seks seminarer, der helt i tidens ånd kommer til at foregå dels fysisk, dels online, indkredser Business Center Bornholm i løbet af september og oktober den digitale omstilling med eksterne oplægsholdere, workshops og eksempler fra lokale virksomheder, der selv har været gennem en digital omstilling.

– Vi vil gerne rette fokus mod de digitale muligheder gennem de her events for at inspirere de bornholmske virksomheder til enten at blive dygtigere digitalt eller igangsætte en udvikling, siger Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm.

Programmet er sammensat ud fra konkrete forespørgsler fra virksomhederne og de erfaringer, Business Center Bornholms konsulenter har gjort sig i mødet med de bornholmske virksomheder.

– Vi screener virksomhederne, når vi snakker med dem, og får dermed kendskab til både deres erkendte og uerkendte udfordringer.

For at nå rundt om så mange bornholmske virksomheder som muligt, er programmet bevidst gjort bredt, og der lægges ud med et åbningsarrangement, hvor det vil blive forsøgt at nå hele vejen rundt om de emner, der kommer til at præge resten af efteråret. Men der bliver også mulighed for at se nærmere på nye gadgets, der eksempelvis lader én se, hvordan vasen hos en lokal kunsthåndværker vil tage sig ud hjemme på skænken, inden man køber den med hjem fra ferien. Der bliver lejlighed til at afprøve tingene, og erhvervschef Christa Lodahls håb er, at det vil inspirere deltagerne til at se nye muligheder for deres virksomhed.

– Jeg er spændt på det, fordi det her er for mange ikke særlig håndgribeligt. Men dem, vi har fået til at præsentere det, er heldigvis gode til at få tingene ned på jorden.

Fremtidssikring

Det efterfølgende seminar på Green Solution House er blevet skabt med inspiration fra Svaneke Revision, der fortæller om de erfaringer, de har haft med at effektivisere virksomheden digitalt.

– Der er et enormt potentiale i at optimere processerne i administrationen, og det kan være til gavn for både én selv og ens kunder.

Mange virksomheder bruger allerede programmer, der kan køre mere eller mindre automatisk, men det er langt fra alle, der udnytter deres fulde potentiale, forklarer Christa Lodahl. Men automatiseringen er uundgåeligt kædet sammen med det emne, der behandles på det foregående seminar om cybersikkerhed. Her skal oplægsholderne bruge Business Center Bornholm selv som eksempel på, hvor god datasikkerheden faktisk er, og det er erhvervschefen naturligt nok spændt på udfaldet af.

For hackerangreb er desværre også en del af den digitale virkelighed, man som virksomhed er nødt til at forholde sig til. For der er ingen vej uden om den digitale omstilling, hvis man skal fremtidssikre sin virksomhed – men det har de bornholmske virksomheder for længst indset, fortæller Christa Lodahl, der håber på at kunne inspirere dem til at tage næste skridt med efterårets række af arrangementer.

Digitalt efterår 2021

15. september
Dagens teknologi og gadget lab
Kick off på Green Solution House

Hvilke gadgets kommer vi til at se i den nærmeste fremtid – og hvad kan de få bornholmske virksomheder få ud af dem? Kan augmented reality øge ens salg? Kan softwarerobotter effektivisere arbejdsgangene i ens produktion? Åbningsseminaret byder på oplæg og introduktion til den digitale omstilling. Læs mere

23. september
Din digitale sikkerhed
Webinar

Lær, hvordan du beskytter din virksomhed mod hackere og lever op til de krav, der stilles for cybersikkerhed. Læs mere

28. september
Mød din administrative robot
Green Solution House

Bogføring og projektstyring kan sagtens automatiseres, og det kan give et stort udbytte for virksomheden, der kan fokusere sine kræfter på andet arbejde. Svaneke Revision fortæller om den digitale rejse, de har gennemført. Læs mere

14. oktober
Google My Business
Webinar

Google er allestedsnærværende og et værktøj, vi alle bruger med samme naturlighed, som vi snuser til mælken eller ser os for, inden vi går over vejen. Men de svar, Google giver, når vi ser os om efter nærmeste café eller frisør, er langt fra så entydige som mælkekartonens, og der er brug for hjælp, til at vende dem til ens fordel. Læs mere

26. oktober
SEO | Søgemaskineoptimering
Green Solution House

Endnu mindre entydige er resultaterne af en produktsøgning, som kan sende den potentielle køber på vildveje. Bliv klogere på at få dem det rigtige sted hen ved at vide, hvordan de søger, og hvordan det kan hjælpe din virksomhed. Oplægget efterfølges af en workshop med individuel vejledning. Læs mere

3.-4. november
Email-marketing
Green Solution House

Nyhedsbrevet er alt andet end dødt, og det kan godt betale sig at investere kræfter i det. Bliv klogere på, hvordan man gør brug af alle de e-mailadresser, kunderne giver din virksomhed, og hvordan man når de kunder igen for at holde dem i virksomheden. Forud for oplægget er der en dag med workshop og sparring. Læs mere