Solidt salg i Mellemøsten
betyder endnu et nyt kontor

Femten år med solidt salg af ildfaste materialer af højeste kvalitet
i Mellemøsten får nu HASLE Refractories til at åbne kontor i de
Forenede Arabiske Emirater. Kodeordene er højere kvalitet
og bedre service end konkurrenterne på verdensmarkedet – og en
strømlinet produktion, hvor hverken produktionstid eller ’manpower’
går til spilde, fortæller direktør Michael Bladt.

Af Louise Skøtt Gadeberg

– Når du driver virksomhed på Bornholm og gerne vil eksportere til hele verden, så er de to vigtigste parametre at skabe et unikt produkt i højeste kvalitet samt at skabe effektive produk- tionsgange, der giver mindst mulige omkostninger, forklarer Michael Bladt, direktør i HASLE Refractories.

På HASLE Refractories importerer de mere end 8000 tons råvarer fra 14 forskellige lande om året. Disse råvarer i form af bl.a. brændt ler og andre mineraler, knuses, sigtes, forarbejdes og blandes efter hemmelige opskrifter, hvorefter materialerne sælges i enten sække til opblanding med vand eller i fast form som støbte elementer.

Materialerne bruges bl.a. til at fore højtemperaturanlæg på f.eks. cementfabrikker og affalds- forbrændingsanlæg, hvor de kan holde til slid, kemiske påvirkninger og ekstreme varmegrader. I næsten 15 år har Karen og Michael Bladt arbejdet målrettet på at strømline familievirksomheden ved bl.a. at investere mange millioner i forbedringer og effektiviseringer af det omfattende produktionsanlæg og ved at udvide eksporten, der i dag dækker stort set alle kontinenter og nu har kontorer i København, Bangkok, Delhi – og snart også i de Forenede Arabiske Emirater.

Lokalt kulturkendskab er altafgørende
HASLE Refractories beskæftiger 20 mand på virksomheden i Rønne. Dertil har virksomheden 10 sælgere og teknikere internationalt placeret og nu snart en lokal mand i de Forenede Arabiske Emirater.

– Vi har solgt mere og mere i dette område i løbet af de sidste 15 år, og de gode, stabile kunderelationer er derfor på plads, så nu er tiden inde til, at vi får en fast mand dernede til at give eksisterende kunder endnu bedre service og sikre salg til nye kunder, konstaterer Michael Bladt.

Han mener, at den fysiske nærhed og kendskab til og respekt for den lokale måde at gøre tingene på, er med til at sikre at en virksomhed som HASLE Refractories kan blive på Bornholm og samtidig handle med hele verden, ’international vækst med lokal forankring’ kalder han det.

– Selvfølgelig handler det om meget høj kvalitet i produkterne, der beviseligt er bedre end konkurrenternes, om gratis vareprøver til i nogle tilfælde 50.000 -100.000 kroner, udsendte medarbejdere som sikrer korrekt installation af vores materialer, lave priser og lang holdbarhed. Men det handler også om at man opretholder respekten for, hvordan man handler og agerer ude i de lande man gerne vil gøre forretning med. Det er nok alt dette og vores vedvarende fokus på kvalitet og effektivitet, der gør at vi er lykkedes rimeligt med at eksportere mere og mere til de mange forskellige lande vi arbejder i.

Fakta om virksomheden

Administration, produktion og laboratorium ligger
på fabrikken i Rønne.

Har desuden kontorer i Bangkok, Delhi, København
og nu pr. september 2017 i de Forenede Arabiske
emirater.

Hvert år producerer og eksporterer virksomheden
mere end 8.000 tons – enten som støbemateriale i
sække eller i form af støbte elementer.

Mængden svarer til at to lastbiler med 25 tons på
hver, forlader Bornholm hver arbejdsdag året rundt.

De mindste kunder er f.eks. Pernille Bülow Glas i Svaneke, med ca. 250 kilo ildfast materiale til
glaspusternes ovne. Og største kunde er en international cementfabrik med +1000 tons årligt.

Fordeling af HASLE Refractories A/S salg på eksportmarkeder

Danmark = 15 %

Norge, Sverige, Finland = 15 %

Øvrige Europa = 20 %

Mellemøsten = 10 %

Syd/ Nordamerika = 5 %

Indien = 10 %

Asien = 20 % (Thailand, Filippinerne, Vietnam, Korea, Indonesien, Australien m.fl.)

Afrika=5%