Grøn og bæredygtig virksomhed

Årets virksomhed 2020
Se de nominerede

3 finalister til Årets Virksomhed 2020

Bornholm Hotels, Lehnsgaard – Bornholms Oliemølle og Svaneke Bryghus er de 3 finalister, som er med i opløbet om titlen som Årets Virksomhed 2020. Men de 3 nominerede virksomheder må væbne sig med tålmodighed endnu, da selve kåringen først vil finde sted d. 18. september.

I marts havde bornholmerne mulighed for at indstille en kandidat til Årets Virksomhed via Bornholms Erhvervsservices hjemmeside, hvilket resulterede i mere end 15 bud på virksomheder, der har gjort sig særligt bemærket inden for grøn og bæredygtig omstilling.

En intern styregruppe i Bornholms Erhvervsservice har ud fra en række prædefinerede kriterier efterfølgende udvalgt 3 kandidater, som nu er nomineret til årets virksomhed 2020.

De nominerede er Bornholm Hotels, LehnsgaardBornholms Oliemølle og Svaneke bryghus, som alle arbejder aktivt med grøn og bæredygtig omstilling.

”Vi er i styregruppen rigtig glade for de mange indsendte forslag til kandidater til Årets Virksomhed. Antallet vidner om, at grøn og bæredygtig omstilling er højt prioriteret hos mange af øens virksomheder, og det kan vi kun bakke op om”, fortæller Christa Lodahl, Erhvervschef og en del af styregruppen for Årets Virksomhed. ”De tre nominerede udmærker sig ved, at de er ambitiøse, innovative og har dokumenteret deres indsats. Jeg synes faktisk, at det er ret imponerende, at vi her på Bornholm har tre virksomheder, der er så professionelle og banebrydende på det bæredygtige område”.

Også Borgmester Winni Grosbøll er begejstret for det stærke felt af kandidater. ”På Bornholm har mange virksomheder en evne til at tænke innovation og bæredygtighed som en naturlig del af deres forretning, og det understøtter i den grad Bornholms vision som værende en Bright Green Island. Det giver genklang i resten af landet og sågar i EU, hvor vi netop er kåret som Europas mest bæredygtige ø”, tilføjer Winni Grosbøll.

 Vinderen kåres til september

Årets virksomhed skulle efter planen kåres i maj, men grundet COVID-19 er arrangementet udskudt til september, så vi forhåbentlig kan være mange om at hylde vinderen. Vinderen udpeges af et dommerpanel bestående af Winni Grosbøll (Borgmester), Karen Bladt (Formand for Business Center Bornholm) Johannes Nilsson (Kommunaldirektør) samt Liselotte Hohwy Stokholm (Direktør i Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden).

”Vi blev meget overraskede og glade, da vi så, at nogen havde indstillet os til årets virksomhed på Bornholm. Som en mindre virksomhed er det dejligt, at der bliver lagt mærke til vores arbejde hen mod en Co2-fri produktion.” Lehnsgaard – Bornholms Oliemølle har siden sin begyndelse haft fokus på lokale råvarer samt at udnytte solenergi til elforbruget og restprodukter fra produktionen til opvarmning. Vi ser det derfor som en stor anerkendelse af vores daglige arbejde på Lehnsgaard.

Henrik Kai Hansen og Hans Hansen

Ejere, Lehnsgaard – Bornholms Oliemølle

”Bæredygtighed er vores DNA for Bornholm Hotels og aldrig til diskussion. Med GSH som forbillede for de to andre hoteller, er vi nu godt i gang med at implementere GSHs værdier over hele linjen. Jeg ser nemlig bæredygtighed som et middel til at nå en bedre bundlinje. Derfor betyder det rigtig meget for mig og mine medarbejdere at få denne lokale anerkendelse.”

Trine Richter

Direktør, Bornholm Hotels

”Hos Svaneke Bryghus er vi meget stolte og beærede over at være blandt de nominerede – det er jo et stærkt felt vi er oppe imod. Vi har gennem en del år investeret i nye grønne og bæredygtige tiltag alt fra solceller, økologi og senest CO2 neutral ølproduktion, så det fylder meget i vores forretningsstrategi, og derfor er det også skønt, når andre lægger mærke til vores indsats”.

Steen Jespersen

Direktør, Svaneke Bryghus