Erhvervsfyrtårn II
Erhvervsfyrtårn II bygger videre på Erhvervsfyrtårn I og har fokus på at gennemføre indsatser i hht. partnerskabsaftale med regeringen. Erhversfyrtårnet drives af Baltic Energy Island og Business Center Bornholm er økonomisk partner. Projektet er finansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Vores rolle er blandt andet at sikre at Bornholm får mest mulig erhvervspotentiale i udbygningen af energiø, havvind og storskala PtX for SMV’er.
Erhvervsfyrtårn II-projektet består primært af tre hoveddele:
Baltic Energy Island – Grønne kvalifikationer
Formålet med “Baltic Energy Island – Grønne kvalifikationer” er at gennemføre målrettede undervisnings- og kompetenceløftforløb som øger virksomhedernes adgang til den kvalificeret arbejdskraft fra erhvervs- og videregående uddannelse, som er nødvendig for at realisere potentialet i udbygningen af Bornholm som energiø.
Projektets varighed: 07/2023 – 06/2026
Samlet budget: 11.900.511,60 Dkr.
EU-midler: 4.760.204,64 Dkr.
Baltic Energy Island – Øget innovationskraft i SMV’er
Formålet med projektet er, at danske SMV’er gennem 5 innovationsforløb deltager i innovationsrettede aktiviteter og får udviklet koncepter til nye produkter og services, der leder til investeringer og vækst i relation til de milliardinvesteringer, der finder sted med Energiø Bornholm og den øvrige udbygning af havvind i Østersøen.
Projektets varighed: 08/2023 – 08/2026
Samlet budget: 12.698.412,71 Dkr.
EU-midler: 5.000.000,00 Dkr.
Baltic Energy Island – Styrkede SMV’er
Formålet med projektet er at styrke SMV’er gennem individuelle forløb med fokus på potentialerne i Erhvervsfyrtårn Bornholm og dermed understøtte SMV’ernes omstilling og udvikling til at realisere disse potentialer. Der forventes at være fokus på virksomheder, som ønsker at blive underleverandører til offshoreindustrien enten i forbindelse med udskibning eller service af havvind m.m.
Projektet varighed: 07/2023 – 06/2026
Samlet budget: 6.004.963,14 Dkr.
EU-midler: 2.401.985,26 Dkr.
Delegationer
Baltic Energy Island arrangerer besøg for 8 erhvervsrettede delegationer af fx virksomheder, netværk, klynger osv. som introduceres for erhvervs- og investeringsmuligheder ifm. fyrtårnets indsatser. Disse aktiviteter er forudsætningsskabende for opbygning af økosystem indenfor fyrtårnets fokusområder. Der er etableret samarbejdsrelationer med State of Green og Copenhagen Capacity, som forventes at blive inddraget i indsatsen. Aktiviteten involverer ikke statsstøtte.
Ekskursioner
Der arrangeres to ekskursioner med det formål at give de deltagende virksomheder øget indsigt i forretningsmulighederne, øget netværk og værdikædesamarbejder.
Projektpartnere
Baltic Energy Island er hovedansvarlig for projektet. Business Center Bornholm er projektpartner.
Projektet er støttet af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.