Danskerne er blevet lune på bornholmsk leverpostej

– nye produktionsmaskiner og fire nye medarbejdere sikrer, at de kan følge med

Af Joan Øhrstrøm

Juli 2021

Bornholmerslagteren har satset stort på nye produktionsmaskiner, efter deres leverpostej nu sælges i hele landet. Alligevel har det været nødvendigt med flere ansatte.

Hos Bornholmerslagteren i Aakirkeby er der netop blevet udvidet og investeret til den helt store guldmedalje i de gamle slagteribygninger, hvor virksomheden holder til. For Bornholmerslagterens udgave af noget så ærkedansk som leverpostej hitter hos danskerne.

– Vi har fået en unik vare på hylderne mange steder i Danmark, hvor man nu kan købe bornholmerleverpostej i den danske detailhandel som aldrig før, siger Richard Ditlev Jørgensen

Han er direktør for Bornholmerslagteren ApS, som nu ligger lunt i svinget med deres hidtil største ordre på leverpostej.

– Faktisk er ordren så stor, at vi har været nødt til at foretage en meget stor investering i nye produktions- og pakkelinjer samt nye køle- og emballagelagre i vores eksisterende bygninger i Aakirkeby. Og selvom produktionen nu nærmest er blevet fuldautomatiseret med en ti ton tung spiralovn, en enorm hakkemaskine, en stor køletunnel og pakningsteknologi, har vores nu 12 mand store virksomhed måttet ansætte fire nye medarbejdere for at følge med, fortæller han.

100 år gammel opskrift
Ordren er kommet i stand gennem et langvarigt samarbejde med den pågældende kunde, og hos Bornholmerslagteren har man længe været overbevist om, at man havde et unikt produkt på markedet i form af leverpostej.

– Bornholmerleverpostej består af lokale råvarer fra de lokale bornholmske landmænd for at gøre det så bæredygtigt som muligt. Det giver uden tvivl nogle friskere og bedre råvarer, og så har vi lavet et samarbejde med Bornholms Valsemølle, og det betyder faktisk, at alle råvarerne, undtagen krydderier, er bornholmske, fortæller han og tilføjer:

– Opskriften er 100 år gammel, så den skiller sig meget ud i forhold til det, man ellers ser på markedet fra vores kollegaer, forsikrer direktøren, der længe har arbejdet for at gøre bornholmerleverpostejen bredt kendt blandt danskerne.

– Vi har faktisk presset på i mere end ti år for at få det igennem, fortæller direktøren, der nu kan glæde sig over, at den bornholmske leverpostej vil blive en fast vare i de danske detailbutikker.

Med de nye investeringer og de ekstra hænder er det nu blevet muligt dagligt at producere frisk leverpostej til resten af Danmark, så bornholmerleverpostejen kan ligge klar til kunderne i butikkerne 1-2 hverdage efter. Den bornholmske leverpostej fås i fire grovhakkede varianter – og som en baconleverpostej med tørsaltet bacon, ligesom der blandt andet er en fransk leverpostej og en juleleverpostej på vej.

Det har krævet et langt forarbejde og en investering i produktionen at lande den store ordre for  Bornhomerslagteren. Arkivfoto: Berit Hvassum

Det har krævet et langt forarbejde og en investering i produktionen at lande den store ordre for Bornhomerslagteren. Arkivfoto: Berit Hvassum.