Nyt samarbejde styrker Bornholms innovationsmiljø

Pressemeddelelse, 22. august 2024.

Sådan skærer din virksomhed ned på el-regningen

Business Center Bornholm har indgået et nyt og visionært samarbejde med Teknologisk Institut, der markerer et væsentligt fremskridt i styrkelsen af øens innovationsmiljø. Erhvervschef Christa Lodahl fra Business Center Bornholm udtaler: “Dette samarbejde repræsenterer en betydelig milepæl for innovation på Bornholm.”

Teknologiske spring på Bornholm

Danmark rangerer højt i innovation på verdensplan. Landets SMV’er står dog over for udfordringer såsom at bære udviklingsrisici, etablere og drive test- og udviklingsfaciliteter samt opretholde nødvendige faglige niveauer i innovationsprocesser.

Teknologisk Institut, som er et af Danmarks førende forsknings- og udviklingsinstitutter, har spillet en central rolle i teknologiske fremskridt siden 1906. I 2023 har instituttet bistået 10.600 kunder med tilpassede løsninger inden for blandt andet byggeri, anlæg, energi og klima. Instituttet udnytter sin brede brancheviden til at facilitere samarbejde på tværs af værdikæder og industrier, hvilket fremmer teknologiske fremskridt. Instituttet, som allerede har afdelinger i Høje Taastrup, Odense og Århus, har nu også oprettet en kontorplads på Bornholm hos Business Center Bornholm.

Vi er rigtig glade for at have indgået dette samarbejde med Business Center Bornholm,” udtaler Lene Grønning, centerchef for Idé & Vækst på Teknologisk Institut. “Bornholm er et spændende sted med et bredt spektrum af virksomheder i mange forskellige brancher og med forskellige udfordringer. Vi ser frem til at komme i gang og arbejde sammen med de lokale virksomheder om at udvikle nye, banebrydende teknologier.

Vi er rigtig glade for at have indgået dette samarbejde med Business Center Bornholm. Bornholm er et spændende sted med et bredt spektrum af virksomheder i mange forskellige brancher og med forskellige udfordringer. Vi ser frem til at komme i gang og arbejde sammen med de lokale virksomheder om at udvikle nye, banebrydende teknologier.

Lene Grønning

Centerchef for Idé & Vækst, Teknologisk Institut

Flere muligheder til varig vækst og innovation

Det nye samarbejde åbner op for, at bornholmske virksomheder kan medvirke i omfattende udviklingsprojekter, få testet nye teknologier og indgå i værdiskabende partnerskaber. Med Teknologisk Instituts kompetencer inden for validering, integration, udvikling og uddannelse vil øens erhvervsliv stå bedre rustet end nogensinde før.

Erhvervschef Christa Lodahl tilføjer: “Dette partnerskab tilbyder nogle helt nye muligheder for vores lokale virksomheder. Med Teknologisk Institut i samme hus som Business Center Bornholm har vi adgang til ekspertise og teknologier, der kan forbedre virksomhedernes produkter og processer. Dette åbner for betydelige muligheder for at styrke virksomhedernes konkurrenceevne og accelerere deres vækst.

Vi undersøger i øjeblikket mulige værdikædesamarbejder, vi kan igangsætte på Bornholm. Som projektledere arbejder vi på at skaffe finansiering, bidrage med ekspertise til eksisterende projekter, samt teste og udvikle nye processer og teknologier sammen med øens virksomheder. Disse initiativer er mulige takket være et stærkt samarbejde med Business Center Bornholm, der har de nødvendige kompetencer til aktivt at opsøge og motivere virksomheder til den nødvendige udvikling. Selvom man altid kan kontakte instituttets andre afdelinger, tilfører det lokale samarbejde ekstra værdi, da tæt kendskab til området er essentielt for effektivt at sprede viden om teknologisk udvikling på hele øen,” slutter Lene Grønning.

Business Center Bornholm og Teknologisk Institut ser frem til, sammen med de lokale virksomheder, at udforske mulighederne og realisere det fulde potentiale af samarbejdet. Ikke blot til gavn for den enkelte virksomhed, men også for hele Bornholms fortsatte udvikling, vækst og velstand.

Dette partnerskab tilbyder nogle helt nye muligheder for vores lokale virksomheder. Med Teknologisk Institut i samme hus som Business Center Bornholm har vi adgang til ekspertise og teknologier, der kan forbedre virksomhedernes produkter og processer. Dette åbner for betydelige muligheder for at styrke virksomhedernes konkurrenceevne og accelerere deres vækst.

Christa Lodahl

Erhvervschef, Business Center Bornholm

Link til Teknologisk Institut.

For yderligere information, kontakt venligst:

Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm, tlf. 30 50 21 28, mail: cl@bornholm.biz, eller

Lene Grønning, centerchef for Idé & Vækst på Teknologisk Institut, tlf. 72 20 13 38, mail: lgr@teknologisk.dk