Seniorer kan være nøglen til at løse Bornholms mangel på arbejdskraft

Pressemeddelelse, 3. oktober 2024.

Sådan skærer din virksomhed ned på el-regningen

Business Center Bornholm inviterer til et gå-hjem-møde, om at fastholde og tiltrække seniormedarbejdere. Mødet har til formål at inspirere og give råd og værktøjer til at hjælpe virksomheder med at tilpasse sig, så flere seniorer ønsker at forblive en aktiv del af arbejdsstyrken og dermed bidrage til at afhjælpe den stigende mangel på arbejdskraft på øen.

Mangel på arbejdskraft kræver nye løsninger

På Bornholm, ligesom i resten af Danmark, er der en stigende mangel på arbejdskraft. Seniorerne kan være en afgørende del af løsningen, men det kræver, at virksomhederne bliver bedre til at tilpasse arbejdsvilkårene til de ældre medarbejderes behov. Erhvervskonsulent Jørn Pedersen fra Business Center Bornholm forklarer: “I en tid med mangel på arbejdskraft bør ledere være proaktive på området. Det er ikke kun en fordel – det er også blevet en nødvendighed. Vi står over for små årgange, og det er på høje tid at finde nye måder at sikre en stabil arbejdsstyrke.”

For mange seniorer kan fleksible arbejdsforhold være afgørende for, om de vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet. “Mange seniorer er stadig villige til at arbejde, men det kræver, at vi tilpasser deres opgaver og eventuelt tilbyder færre arbejdstimer eller nye ansvarsområder, som passer bedre til deres livssituation,” tilføjer Pedersen.

I en tid med mangel på arbejdskraft bør ledere være proaktive på området. Det er ikke kun en fordel – det er også blevet en nødvendighed. Vi står over for små årgange, og det er på høje tid at finde nye måder at sikre en stabil arbejdsstyrke.

Jørn Pedersen

Senior erhvervskonsulent, Business Center Bornholm

Tilpasning er en forudsætning

Erhvervschef Christa Lodahl fra BCB understreger vigtigheden af fleksibilitet, når det gælder seniormedarbejdere: “Vi har rigtig meget ‘guld’ blandt vores seniorer. Hvis vi lykkes med at fastholde dem, har vi mulighed for at dække et stort behov i arbejdsstyrken. Men det kræver, at vi arbejder strategisk med det og tilbyder modeller, hvor opgaverne kan justeres, så de passer bedre til medarbejderens behov.

Hun fortsætter: “Det er ikke alle virksomheder, der har en HR-afdeling til at tage sig af seniorpolitikker, men selv små virksomheder kan tage en snak om, hvordan opgaver kan tilpasses, så seniorerne fortsætter med at være en del af virksomheden. Det kan være en enkel løsning, der gavner både medarbejderen og virksomheden.

Vi har rigtig meget ‘guld’ blandt vores seniorer. Hvis vi lykkes med at fastholde dem, har vi mulighed for at dække et stort behov i arbejdsstyrken. Men det kræver, at vi arbejder strategisk med det og tilbyder modeller, hvor opgaverne kan justeres, så de passer bedre til medarbejderens behov.

Christa Lodahl

Erhvervschef, Business Center Bornholm

Invitation til gå-hjem-møde

Business Center Bornholm arrangerer et gå-hjem-møde den 8. oktober 2024, hvor lokale virksomhedsledere kan høre om praktiske erfaringer med fastholdelse af seniorer og få konkrete værktøjer til at integrere seniorvenlige løsninger i deres daglige drift.

Vi håber, at mange virksomhedsledere vil deltage og få ny inspiration til, hvordan de kan fastholde deres seniormedarbejdere. Det er afgørende, at vi ser potentialet i vores erfarne medarbejdere og skaber rammer, hvor de kan fortsætte med at bidrage til erhvervslivet,” afslutter Christa Lodahl.

Information og tilmedling

Gå-hjem-mødet finder sted den 8. oktober 2024 fra kl. 14:00-17:00 på Green Solution House, Strandvejen 79, 3700 Rønne.

Tilmelding kan ske via dette link

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm, tlf. 30 50 21 28, mail: cl@bornholm.biz eller Jørn Pedersen, senior erhvervskonsulent ved Business Center Bornholm, tlf. 30 32 29 46, mail: jp@bornholm.biz.