Nationalt Center for Grøn Energi

Grønne kvalifikationer

Baltic Energy Island – Grønne Kvalifikationer, styrker uddannelsestilbuddene inden for energi på Bornholm og fremmer innovationen på Bornholm.

Hjem » Strategiske indsatser » Erhvervsfyrtårn II » Baltic Energy Island – Grønne kvalifikationer

Baltic Energy Island – Grønne kvalifikationer

Erhvervsfyrtårn II, EU-støttet projekt

Baltic Energy Island – Grønne Kvalifikationer, styrker både uddannelsestilbuddene inden for energi på Bornholm og fremmer innovationen på Bornholm gennem et stærkt samarbejde mellem studerende og virksomheder inden for grøn energi.

Både gennem virksomhedsrettet samarbejde med studerende samt målrettede undervisnings- og kompetenceforløb, hjælper vi dig blandt andet med at få fokus på medarbejdernes kompetenceudvikling og virksomhedens adgang til kvalificeret viden og arbejdskraft fra erhvervs- og videregående uddannelser.

Hvem kan deltage?

Projektet er åbent for både etablerede bornholmske virksomheder, særdeles SMV´er og virksomheder fra resten af Danmark, som ser et potentiale i at etablere sig på Bornholm i forbindelse med udviklingen af energiøen, havvindprojekter og P2X-teknologier i Østersøregionen.

Har du en interesse i et samarbejde med studerende og forskere fra DTU og andre universiteter, eller er du klar til at opkvalificere medarbejdere og indgå i systematisk og strategisk kompetenceplanlægning, så kontakt os allerede i dag.

Projektets hovedaktiviteter

A. Erhvervskompetencer til Energiø Bornholm 

A. 1. Afdække virksomhedens kompetencer: Få kortlagt jeres nuværende kompetencer og modtag vejledning om både kompetenceudvikling og finansieringsmuligheder. Dette er essentielt, for at bornholmske virksomheder kan byde ind på opgaver i forbindelse med etableringen af Energiø Bornholm.

A.2. Full-service: Som virksomhed tilbydes I et full-service koncept, der omfatter fra start til slut service ifm. planlægning og gennemførsel af kursus- og uddannelsesforløb samt systematisk og strategisk kompetenceudvikling.

Er du interesseret i at høre mere om erhvervskompetencer?

Kontakt virksomhedskonsulent Martin Svart, Campus Bornholm,
telefon: +45 60 12 18 48, e-mail: masv@cabh.dk

B. Residential College Bornholm – samarbejde med studerende

B.1. Udbygge etableringen af Residential College Bornholm: Lokal tilstedeværelse af studerende fra DTU og andre universiteter og uddannelsesinstitutioner, vil tilføre jeres virksomhed ny viden, understøtte jeres innovationskraft og tiltrække fremtidens kvalificerede arbejdskraft.

B.2. Samarbejde mellem studerende og virksomheder: Få hjælp til en problemstilling / udfordring som forbereder jer på de mange opgaver og muligheder, der opstår i forbindelse med udvikling og etablering af Energiø Bornholm. Det kan være indenfor grøn omstilling, bæredygtighed og energi. Samarbejdsmuligheder:

1) kursusaktiviteter ca. 45 DTU-studerende arbejder med virksomhedscases indenfor ”Innovative energiløsninger” (foregår altid i januar måned)

2) Semesterprojekter

3) praktikperioder kan tilføre jeres virksomheder kompetencer indenfor den seneste teknologiske udvikling, samtidig med virksomheden får en forståelse for den yngre generations arbejdsflow og motivationsfaktorer

Ønsker du at høre mere om samarbejde med studerende?

Kontakt erhvervskonsulent Janie Dylsing, Business Center Bornholm,
telefon: + 45 24 60 82 14, e-mail: jd@bornholm.biz

eller udvikler DTU Residential College João Møller, DTU Wind,
telefon: + 45 93 51 01 58, e-mail: joamo@dtu.com

Kontakt

Janie Dysling

Janie Dysling

Erhvervs- og projektkonsulent

Jørn Pedersen

Jørn Pedersen

Senior erhvervskonsulent

Materialer

Erhvervsfyrtårn Bornholm

Erhvervsfyrtårn Bornholm er en del af en større national strategi i Danmark, der har til formål at skabe regional erhvervsudvikling ved at etablere forskellige fyrtårne (eller “fyrtårnsprojekter”) i udvalgte regioner. Disse fyrtårne fokuserer på specifikke sektorer eller industrigrene, hvor regionerne har særlige styrker eller potentialer.

For Bornholm er erhvervsfyrtårnet rettet mod energi og især grøn energi, som inkluderer udviklingen af energiøer, offshore vindenergi, bæredygtige energiløsninger og tilhørende industrier. Målet med Erhvervsfyrtårn Bornholm er at tiltrække investeringer, skabe nye arbejdspladser, understøtte lokale virksomheder og fremme innovation inden for den grønne energisektor.

Initiativet skal hjælpe Bornholm med at udnytte sine unikke geografiske og naturlige ressourcer, som er ideelle for vedvarende energi-projekter. Ved at gøre dette håber man at gøre Bornholm til en central aktør i Danmarks grønne omstilling, samtidig med at man skaber økonomisk vækst og udvikling i regionen.