BÆREDYGTIG
BUNDLINJE
BORNHOLM

Virksomheder kan få hjælp til at blive grønne

Et af de nye mål for Bright Green Island er, at bæredygtighed også skal være en god forretning. Virksomheder tilbydes derfor nu rådgivning og økonomisk tilskud til at blive grønnere.

Sammen med en række væsentlige partnere giver Regionskommunene nu en hånd til lokale virksomheder. I løbet af tre år vil 30-40 virksomheder få hjælp til den grønne omstilling. Nogle vil opnå et mersalg ved nye grønne produkter eller en grønnere kundeprofil.

Halvdelen vil desuden få op til 70.000 kr., som de kan bruge på individuel grøn rådgivning.

Projektet har fået navnet Bæredygtig Bundlinje Bornholm og skal hjælpe virksomhederne med at se mulighederne i at gå den grønne vej.

Interesserede virksomheder kan selv henvende sig
Gate 21 vil sammen med otte udvalgte bornholmske partnere stå for at udvikle og gennemføre de grønne forretningsmodeller, som de involverede virksomheder skal nyde godt af.

Virksomhederne bliver tilbudt processtøtte, kortlægning af potentiale for materiale og energieffektiviseringer, energiaudit, konsulentassistance til udvikling af en grøn forretningsmodel, investeringsstøtte samt netværk og workshops som en del af projektet. I den kommende tid vil en række virksomheder blive kontaktet med invitation til projektet, men interesserede virksomheder kan henvende sig direkte til Business Center Bornholm eller hos Bright Green Island.

Bygger på erfaringer fra andre regioner
Bæredygtig Bundlinje Bornholm har været undervejs siden 1. november 2017 og løber frem til udgangen af 2022. Projektet er udviklet sammen med de bornholmske partnere og bygger videre på erfaringer fra lignende projekter i henholdsvis Region Hovedstaden og Region Midtjylland.

Partnere i Bæredygtig Bundlinje Bornholm
• Bornholms Affaldsbehandling (BOFA)
• Bornholms Energi og Forsyning (BEOF)
• Bright Green Island (BGI)
• Business Center Bornholm (BCB)
• Teknik og Miljø (TM)
• Destination Bornholm (DB)
• Energitjenesten Bornholm
• Center for Regional- og Turismeforskning (CRT)

Kontaktperson

Jørn Pedersen
Konsulent Business Center Bornholm
jp@bornholm.biz+45 30322946

Støttes af: