Svaneke Revision

… er Årets Virksomhed 2021

Svaneke Revision vinder titlen som Årets Virksomhed på Bornholm 2021 foran Ekkodalshuset og Bornholmerslagteren.

27. august 2021

Bornholms Erhvervsservice har i formiddags afholdt et festligt arrangement på Møbelfabrikken i Nexø, hvor Årets Virksomhed 2021 blev kåret. De tre finalister var Ekkodalshuset, Svaneke Revision og Bornholmerslagteren, som alle har været gennem en digitalisering af deres virksomhed, og som i dag er rollemodeller for, hvordan digitaliseringen optimerer en virksomhed og bidrager til vækst.

Juryen, bestående af Thomas Thors, borgmester i Bornholms Regionskommune, Johannes Nilsson, kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune, Katrine Paaby Joensen, direktør i Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden samt Karen Bladt, formand for Business Center Bornholm og direktør i HASLE Refractories A/S, var sat på en svær opgave, da de skulle udpege en vinder. Vinderen blev Svaneke Revision, som siden 2018 har lagt mange kræfter i at blive et digitalt revisionskontor. Gennem robotløsninger har de optimeret deres arbejdsgange og frigivet tid til andre opgaver. Deres stamarkiv er blevet digitaliseret, og flere end 1000 mapper er kommet væk fra hylderne. Men Svaneke Revision er også med til at udbrede digitaliseringen på Bornholm, idet de tilbyder deres kunder digitalt bogholderi, automatiseret bogføring og opsætning af kasseapparater – alt sammen for at lette deres kunders administrative arbejde.

”Svaneke Revisions digitaliseringsrejse startede egentlig i frustrationen over, at man ikke kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Bornholm, og man valgte derfor at investere i robotteknologi. Det har vist sig at være et vendepunkt for Svaneke Revision, som i dag står stærkere end nogensinde. De er et digitalt fyrtårn på Bornholm og inden for deres branche, som vi er mange, der kunne lære af. Det er en enorm inspirerende historie”, udtaler Karen Bladt, formand for Business Center Bornholm og direktør i HASLE Refractories A/S.

”Jeg vil gå så langt som til at sige, at alle 3 finalister er digitale fyrtårne på Bornholm. De repræsenterer hver sin branche og har hver især inspireret og lært os, at der er mange muligheder inden for digital omstilling. Og derudover har de 3 finalister vist os, at digitalisering af arbejdsgange ikke behøver at være på bekostning af antal medarbejdere, men at det kan frigive tid til andre og mindre rutineprægede opgaver”, afslutter Thomas Thors, borgmester i Bornholms Regionskommune.

Om årets virksomhed 2021

  • I maj blev jagten på Årets Virksomhed 2021 skudt i gang, og alle har haft mulighed for at indstille en virksomhed, der har gennemgået en digital omstilling og oplevet positiv effekt heraf.
  • Bornholms Erhvervsservice som står bag arrangementet, modtog i alt 11 kvalificerede bud på virksomheder, og deriblandt blev Svaneke Revision, Ekkodalshuset og Bornholmerslagteren udpeget som finalister af en intern styregruppe.
  • Det er i år femte gang, at Bornholms Erhvervsservice kårer Årets Virksomhed. Tidligere har følgende virksomheder vundet prisen: Svaneke Bryghus A/S (2020), Jensen Denmark A/S (2019), KH Maskinfabrik ApS (2018) og Ailefo ApS (2017).
Det har krævet et langt forarbejde og en investering i produktionen at lande den store ordre for  Bornhomerslagteren. Arkivfoto: Berit Hvassum

Joan Gerdes Davies og Michael Kuhre fra Svaneke Revision modtager prisen som Årets Virksomhed 2021, for deres indsats indenfor digital omstilling.