Godt nytår! Business Center Bornholm vil gerne sige tak for et forrygende 2017 ved at spørge flere af øens virksomheder, hvad de har af udviklingsplaner i 2018 – og hvad de i den forbindelse ønsker sig for deres virksomhed i det nye år.

”I 2018 vil vi bevæge os fra fokus på fjernvarme over mod at være en mere klassisk entreprenørvirksomhed, og der får vi brug for flere ledelsesmæssige værktøjer, så vi kan begynde at styre vores virksomhed i den retning. Vi skal også omskole medarbejdere og videreudvikle vores folk til tiden foran os, og det vil betyde nye tanker om, hvordan vi kan sælge andre ’varer’ end vores fjernvarmedel. Vi får i den forbindelse også brug for hjælp til at udvikle og strukturere den nye retning og styrke salgsorganisationen, så vi kommer rustet derhen, hvor vi gerne vil.”

Ole Kofod, ejer af OK Entreprise

”I 2018 vil vi gerne blive endnu mere skarpe i vores medarbejderudviklingssamtaler for at udvikle medarbejderpotentialet yderligere, selvom vi her allerede får en masse sparring fra BCB. Vi vil også gerne blive endnu bedre til planlægge byggearbejdet. Vi er allerede en del af tiltaget Viden & Vækst og har taget en del kurser i salg og service, hvilket har været virkelig givtigt, og det vil vi gerne gøre endnu mere brug af – og have flere medarbejdere med på kursus, så vi kollektivt kan blive bedre rustet.”

Anders Boye, ejer af K. Nyborg Hansen

”Hos os ønsker vi os, at flytning til vores nye lokaler på Industrivej forløber planmæssigt, så vi får en mere smidig arbejdsdag mht. lagerplads og til- og frakørsel, hvilket i dag tager en del af vores tid. Vi har mandet op på såvel montør- som på administrationssiden for stadig at kunne yde den bedste service, for vi forventer et lige så travlt 2018. Vi ønsker stadig at være gennemsigtige, kompetente og pålidelige virksomhed, som vi er i dag.”

Jacob Svendsen, ejer af Fl. Svendsen VVS

”I 2018 vil vi gerne give alle vores medarbejdere et kursus i kundeservice for at ruste dem bedre til at kunne klare de ofte meget lange og hårde dage. Sidste år gik vi i gang med at renovere forretningen i haven, og det fortsætter vi med, for vi vil gerne sælge flere varer til gæsterne – og der arbejder vi pt. med nye, fysiske rammer, men med tiden kunne nogle medarbejdere måske få brug for kurser i salg. Også andre ting, får vi med tiden garanteret brug for BCB-hjælp til, f.eks. udvikling af vores ledelse, en ny app mm.”

Timmi Nielsen, en af ejerne af Brændesgårdshaven

”Vi arbejder på at få vores personalehåndbog færdig, vores værdibog for virksomheden, og i den forbindelse vil vi gerne blive endnu bedre til at være ledere. Det bliver også vigtigt at få vores ansatte på kursus, f.eks. i salg eller konflikthåndtering og måske i noget med personlighedstyper og hvad, der er ens stærke og svage sider i et gruppesamarbejde, så alle bliver mere selvbevidste og klar over, at det er en stor styrke, at vi er så forskellige – i en positiv ånd, naturligvis.”

Emelie Pettersson, en af ejerne af Tejn Smedeforretning

”Næste år har vi endnu et brand på vej, så vi sammen med Penyllan og BeerHere har tre brands i alt. Øllene skal sælges verden over, så der skal vi fokusere på marketing, salg og alt det andet end at brygge øl. Vi vil gerne både udvide med fagkompetencer og fysisk assistance, for det er svært at nå at gøre det hele ordentligt både som brygger og som promoter, hvor jeg skal ud til messer, events mm.”

Jessica Andersen, ejer af bl.a. Penyllan Brewery

”I 2018 vil vi gerne have flere produkter og større produktion af hver – helst tre gange så stor som i år. Vi vil også gerne være mere stabile i vores produkters tekstur, og vi vil i den forbindelse gerne på osteproduktionskursus igen. På et tidspunkt kunne det være interessant at få rådgivning om, hvordan vi kommer mere ud over Bornholms grænser, selvom der er en naturlig begrænsning for, hvor mange geder vi kan og vil have. Også vores branding på hjemmeside og sociale medier får vi brug for hjælp til.”

Lene Schrøder, en af ejerne af Lykkelund

”I 2018 vil vi gerne vækste så meget, at vi har mulighed for at tage endnu større opgaver ind. Vi kunne godt tænke os et samarbejde med en større entreprenør, hvor en fast relation er en fordel for begge parter. Jeg kunne også godt tænke mig, at vi fik nogle mellemledere, så der både bliver mere tid til at tage sig af de ansatte og til at lede vores virksomhed fremad – og rent faktisk have tid til at lede, i stedet for at det hele går op i drift.”

Peter Kongskov, den ene af ejerne af Byg-Grønt

Hvad ønsker du dig for din virksomhed i julegave?

Dine ønsker bliver ikke offentliggjort
Ingen felter fundet.