NY PLATFORM GØR DET NEMT AT
STØTTE BORNHOLMSKE
VIRKSOMHEDER

For mindre end en uge siden talte Sebastian Frost og Anders Wik sammen. Kunne de gøre noget for at gøre det nemt at støtte de
bornholmske virksomheder og sikre arbejdspladser lokalt under Corona-krisen?
Nu er platformen www.Køb-Bornholmsk.dk klar, udarbejdet i samarbejde med Anders Wiberg og Kasper Agergaard Kristensen.

Af Anders Wiberg, d. 26. marts 2020

BORNHOLMSK 
BORNHOLMSK er noget så simpelt som en guide til virksomheder med et cvr nummer på Bornholm. Går det godt for dem, går det godt for Bornholm. Køber du hos dem, bliver pengene på Bornholm og sikrer bornholmske arbejdspladser.

Og lige nu har de brug for hjælp. Corona-viruset har sendt mange – både små og store bornholmske virksomheder – ud i usikkert farvand.

Vores opfordring er simpel: køb varer fra bornholmske virksomheder, der kæmper med salget i Corona-krisen og er tvunget ud i at prøve nye forretningsmodeller (f.eks. gratis levering,
online-salg, take-away-menuer, osv.). Støt dem – det er nu de har brug for det. Køber du et gavekort til brug senere i år, giver du virksomhederne tiltrængt likviditet her og nu.

BORNHOLMSK viser de lokale virksomheder efter kategori, og virksomhederne har deres egen profil/side med en beskrivelse af deres virksomhed og deres produkter, samt link til egen webshop eller Facebook-side.

Som en ekstra service tilbyder BORNHOLMSK muligheden for at købe digitale “Gavekort” til de virksomheder der ønsker det på hjemmesiden. Betaling af dette “gavekort” går direkte til virksomheden, da betalingsoplysninger videresendes til kunden med kvitteringen – så det digitale gavekort er mere at betragte som en kunde der ønsker at støtte en virksomhed.

Markedsfør nu, betal senere
Som en ekstra hjælp til lokale virksomheder, har BORNHOLMSK fået Bornholmermarked.dk med som støttespiller. Som et af øens største websites med over 24.000 medlemmer og de fleste sidevisninger er det naturligt for dem at gøre hvad de kan for at hjælpe de trængte mindre virksomheder på Bornholm. Det gør Bornholmermarked.dk ved at sponsorere gratis annonceplads til websitet www.Køb-Bornholmsk.dk. Samtidig tilbyder dig ekstra lang kredit på annoncering på Bornholmermarked.dk, så lokale virksomheder kan annoncere nu og først betale efter sommerferien 2020.

Platformen er etableret som en non-profit hjælp til virksomheder, og vil være tilgængelig så længe Corona-krisen kræver det.
Det er gratis at blive vist på hjemmesiden. Virksomheder bliver løbende tilføjet, og det er muligt at indsende kontaktoplysninger via hjemmesiden, hvis man som virksomhed gerne vil tilføjes.

Vi forsøger at afdække så mange af de virksomheder og særlige tiltag der gøres i den svære tid – men skulle vi have overset nogen, så giv os endeligt et tip om det, så får vi opdateret guiden.

Holdet bag platformen har også udformet en såkaldt “ramme”, som folk kan indsætte på deres profil-billede på Facebook – for den måde at udbrede budskabet om at støtte lokalt.
Følg med på Facebook-siden: facebook.com/køb-bornholmsk

Kontaktpersoner:
Anders Wiberg
Mobil: 26237187

Sebastian Frost
Mobil: 20225305