Virksomhedsprogrammet kan skabe vækst for din virksomhed

Pressemeddelelse, 25/8 2023.

Sådan skærer din virksomhed ned på el-regningen

I 2022 fik bornholmske virksomheder 4.2 millioner kr. i støtte til rådgivning, investeringsstøtte og kompetenceudvikling. Og der er mange muligheder indenfor udvikling og omstilling af virksomhed, hvor de bornholmske virksomheder kan søge midler.

Hvad er Virksomhedsprogrammet?

Virksomhedsprogrammet drives af de seks tværkommunale erhvervshuse, som allerede har givet knap 5.000 SMV’er tilskud til rådgivning, investeringer i konkret teknologi samt kompetenceudvikling gennem Virksomhedsprogrammet. Formålet er at støtte virksomheder i digitalisering, grøn omstilling, internationalisering og professionalisering indenfor disse seks spor:

• SMV:Eksport
• SMV:Digital
• SMV:Grøn
• SMV:Grønne Kompetencer
• SMV:Pro
• SMV:Vækstpilot

Virksomhedsprogrammet blev igangsat i 2021 med 600 mio. kr. fra REACT-EU. Programmet er i dag en signaturindsats for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som i 2022 bevilgede ca. 430 mio. kr. fra Regionalfonden, Socialfonden Plus og finansloven. Med midlerne er programmet forlænget til udgangen af 2025 og udvidet med sporene SMV:PRO og SMV:Grønne kompetencer.

Få hjælp hos Erhvervshus hovedstadens filial og Business Center Bornholm

Vi ønsker, at så mange bornholmske virksomheder som muligt får del af midlerne og mulighederne i Virksomhedsprogrammet og er stolte af, at 4.2 millioner kr. sidste år kom fra Virksomhedsprogrammet til Bornholm, fortæller erhvervschef Christa Lodahl. -Vi agerer som lokal Erhvervshus Hovedstaden-filial og har derfor vores egen senior forretningsudvikler, Ebbe Mølsted-Møller, ansat. Så har du spørgsmål til puljer eller ansøgninger, kan han kontaktes på emm@ehhs.dk /4188 6608 – så vil han hjælpe med sin ekspertise.

Alle konsulenterne hos Business Center Bornholm kender også til virksomhedsprogrammet og kan sammen med Ebbe Mølsted-Møller hjælpe med at finde de rette muligheder

Hvem kan søge?

Det er forskelligt fra pulje til pulje, hvem der kan søge, men for alle gælder det, at virksomheden der søger, skal være en dansk SMV, jf. EU’s kriterier for definitionen af en SMV.

Hvad kan der søges?

Der er forskellige tilskudsmuligheder i programmerne, der går fra løntilskud på op til 15.000 kr./måned for en vækstpilot til rådgivningsvoucher på 50.000 kr. og investerings- og rådgivningsstøtte på op til 250.000 kr.

Se åbne puljer og få besked om nye

Virksomhedsprogrammet.dk kan du se aktuelle puljer og skrive dig op til at modtage mails med nye annonceringer.

Information og kontakt

Spørgsmål kan stiles til:
Senior erhvervskonsulent Ebbe Mølsted-Møller, T: 4188 6608 E: emm@ehhs.dk