Workshopforløb om klimaregnskab gentages efter succes sidste år

Pressemeddelelse, 7/3 2023.

Sådan skærer din virksomhed ned på el-regningen

Efter en succesfuld workshop om klimaregnskab sidste år gentages initiativet i år, hvor Business Center Bornholm og projektet Nationalt Center for Grøn Energi afholder et workshopforløb for at fremme den grønne omstilling hos de bornholmske virksomheder.

Workshops der leder til handling

Workshopforløbet vil fokusere på at hjælpe virksomheder med at forstå, hvordan de kan måle og reducere deres CO2-aftryk og samtidig forbedre deres miljøpræstationer. Gennem en række workshops vil deltagerne lære om klimaregnskabsmetoder, databaser og værktøjer til at evaluere deres udledninger, samt hvordan de kan udvikle og implementere strategier for at reducere deres klimapåvirkning.

Vi er glade for at se, at sidste års workshop har ført til positive forandringer og handling i mange virksomheder“, udtaler senior erhvervskonsulent hos Business Center Bornholm, Travis Lind Thornton. “Denne gentagelse vil give endnu flere virksomheder mulighed for at lære om klimaregnskab og ikke mindst tage handling for at reducere deres klimapåvirkning“.

Workshopforløbet finder sted over fem dage og indeholder præsentationer, diskussioner og øvelser, der vil give deltagerne en grundig forståelse af klimaregnskabsmetoder og deres anvendelighed i praksis.

Vi håber, at deltagerne vil forlade forløbet med en dybere forståelse af deres klimapåvirkning og en handlingsplan for at reducere deres CO2-aftryk“, tilføjer Travis Lind Thornton. “Virksomhederne vil opnå viden om klimadata for egen virksomhed, og vi tror på at de med denne viden og indsigt, vil kunne igangsætte relevante klimahandlinger ude i egen virksomhed.

Workshopforløbet vil være en interaktiv oplevelse med masser af muligheder for deltagerne til at stille spørgsmål, dele deres egne erfaringer og netværke med andre ligesindede fra forskellige brancher. Det er en unik mulighed for at lære fra eksperter fra rådgivningsvirksomheden Niras, samtidig med at man opbygger nye relationer og skaber et stærkt netværk af bæredygtige virksomheder og organisationer.

Workshopforløbet er åbent for alle virksomheder, der ønsker at tage ansvar for deres miljøpåvirkning og tage skridt mod en mere bæredygtig fremtid. Det kræver dog, at virksomheden har ressourcer til at implementere og vedligeholde processen, da klimaregnskab er en fortløbende opgave. Der er plads til ti virksomheder, og der er nu kun et par pladser tilbage.

Forløbet er opdelt i fem dele og starter tirsdag den 14. marts kl. 9.00.

Information og kontakt

Tilmelding og spørgsmål kan stiles til:
Senior erhvervskonsulent Travis Lind Thornton T: 29 35 23 23 E: travis@bornholm.biz