BCB sætter fokus på ESG, bæredygtighed og fremtidens krav og lovgivning

Pressemeddelelse, 11/5 2023.

Sådan skærer din virksomhed ned på el-regningen

Business Center Bornholm er glade for at annoncere et spændende og informativt arrangement om ESG (Environmental, Social, and Governance) for virksomheder. Dette event, der består af et webinar og en efterfølgende workshop, vil give deltagerne en dybere forståelse af ESG-konceptet og dets store betydning for virksomheder nu og i fremtiden.

ESG er et centralt område for alle virksomheder

Begrebet er blevet et afgørende emne for virksomheder over hele verden. Det refererer til de tre centrale områder, hvor virksomheder skal tage ansvar: miljømæssige faktorer, sociale faktorer og god selskabsledelse. Virksomheder, der effektivt integrerer ESG-principper i deres forretningsstrategi, opnår ikke kun bedre risikostyring og bæredygtighed, men kan også drage fordel af forbedret omdømme, øget konkurrenceevne og adgang til kapital.

ESG-arrangementerne er en invitation til bornholmske virksomheder, uanset deres størrelse eller branche til at udforske ESG-konceptet og opnå en konkurrencemæssig fordel. Arrangementet giver deltagerne mulighed for at lære af de erfarne eksperter fra rådgivningsvirksomheden Transition, og er en fantastisk mulighed for virksomheder til at tage et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig og ansvarlig fremtid.

 

“Vi er glade for at præsentere dette webinar og workshop om ESG,” udtaler Christa Lodahl, erhvervschef for Business Center Bornholm. “ESG spiller en afgørende rolle i vores erhvervsliv, og vi ønsker at støtte bornholmske virksomheder i at forstå og implementere ESG-principperne, og jeg kun opfordre alle virksomheder til at være nysgerrige.”

Hjælp til at komme i gang

Webinaret, der finder sted 17. maj fra kl. 9.00 til 10.00, vil fungere som en introduktion til kommende lovgivning på ESG-området og præsentere deltagerne for de grundlæggende principper og vigtigheden af at implementere dette i deres virksomheder. Der vil også blive fokuseret på de konkrete fordele ved at tage hensyn til ESG-kriterier og hvordan man kan håndtere de udfordringer, der kan opstå i processen.

Webinaret følges op af en fysisk workshop, der finder sted 25. maj fra kl. 9.00 til 16.00. Workshoppens formål er at dykke dybere ned i ESG-emnet og give deltagerne praktiske redskaber til at implementere ESG-strategier i deres virksomheder. Under workshoppen vil deltagerne have mulighed for at diskutere konkrete cases, udveksle erfaringer og få vejledning fra eksperter på området. Det vil være en engagerende session, der giver deltagerne mulighed for at lære af hinanden og få konkrete handlinger med hjem.

Webinaret og workshoppen er åbne for alle interesserede, og deltagelse kræver blot tilmelding via Business Center Bornholms hjemmeside, www.bornholm.biz, under ”Arrangementer”.

Business Center Bornholm opfordrer alle bornholmske virksomheder til at deltage i dette spændende arrangement og lære mere om ESG-forståelse og dets betydning for deres forretningspraksis. Ved at udforske ESG-principperne kan virksomheder ikke kun opnå økonomisk succes, men også bidrage til en mere bæredygtig fremtid og skabe en positiv indflydelse på både lokalt og globalt niveau.

Information og kontakt

Webinaret og workshoppen er åbne for alle interesserede, og deltagelse kræver blot tilmelding via Business Center Bornholms hjemmeside, www.bornholm.biz, under ”Arrangementer”.

Ved spørgsmål kontakt erhvervschef Christa Lodahl på cl@bornholm.biz eller 30502128