BCB samarbejder med politiet for at guide bornholmske virksomheder mod hackertrusler

Pressemeddelelse, 26/10 2023.

Sådan skærer din virksomhed ned på el-regningen

I en verden, hvor truslen fra hackere vokser hver dag, er det afgørende for virksomheder at være på forkant med sikkerhed. Business Center Bornholm inviterer nu i samarbejde med Politiets National Cyber Crime Center (NC3) til et oplysende webinar, der giver deltagerne en enestående mulighed for at lære fra en ægte ekspert på området.

Få ekspertråd fra politiet om, hvordan du kan beskytte din virksomhed

Hvem har ikke hørt om virksomheder, der bliver hacket, og ønsker at selv beskytte sin egen virksomhed mod denne trussel? Business Center Bornholm giver nu chancen for at lære fra en ægte ekspert, Christoffer Jepsen, en IT-specialist fra politiet. Han vil dele uvurderlige tips og råd om, hvordan virksomhederne og deres medarbejdere bedst muligt kan beskytte sig mod hackere.

 

Find ud af hvad du skal gøre, hvis du bliver hacket

På webinaret, der varer to timer, vil der blive undersøgt, hvad der kan ske, når virksomheder udsættes for hacking, og vigtigst af alt, hvordan man kan forhindre det. Emner som identifikation af stadig mere raffinerede phishing-mails og hvordan hackere forsøger at få adgang til virksomhedernes sociale medier vil blive udforsket – og husk, det kan også ske igennem medarbejdernes sociale medier, så tag endelig dem med. Der vil også blive diskuteret, hvad der skal gøres, hvis en virksomhed allerede er blevet offer for en hacking.

”Vi har mange eksempler på bornholmske virksomheder, der på den ene eller anden måde er blevet hacket. Nogle har hurtigt kunne lukke det ned igen, men for andre har det betydet, at de har mistet ejerskab på for eksempel virksomhedens Facebookprofil. Eller at de har modtaget krav om løsepenge, for at få kontrollen over et website eller en profil tilbage. Og så er der mange, der har oplevet, at der er blevet brugt penge fra deres annonceringskonto. Det er vigtigt for alle at være klædt godt på til både at genkende phishing og vide hvad de skal gøre, for at sikre sig bedst muligt og derfor har vi lavet dette samarbejde med politiet.”

Christa Lodahl

Erhvervschef, Business Center Bornholm

Både store og små virksomheder er sårbare – også på Bornholm

Hackere går ikke kun efter de store virksomheder, for ofte kan de også få meget ud af de mindre, for eksempel ved at bruge penge fra en lille virksomheds annonceringskonto på Facebook. Og det er også sket på Bornholm.

Vi har mange eksempler på bornholmske virksomheder, der på den ene eller anden måde er blevet hacket. Nogle har hurtigt kunne lukke det ned igen, men for andre har det betydet, at de har mistet ejerskab på for eksempel virksomhedens Facebookprofil. Eller at de har modtaget krav om løsepenge, for at få kontrollen over et website eller en profil tilbage. Og så er der mange, der har oplevet, at der er blevet brugt penge fra deres annonceringskonto. Det er vigtigt for alle at være klædt godt på til både at genkende phishing og vide hvad de skal gøre, for at sikre sig bedst muligt og derfor har vi lavet dette samarbejde med politiet”, fortæller Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm.

Ekspertviden fra politiets cyber crime center

Christoffer Jepsen er IT-Specialist hos NC3 og arbejder dagligt sammen med politiet i Midt- og Vestsjællands tekniske efterforskning, hvor han specialiserer sig i efterforskning af it-relateret kriminalitet, inklusiv cyberangreb, analyse af telefoner samt digital sporsikring. Christoffer har tidligere arbejdet som konsulent og specialist inden for hacking og cybersikkerhed og han har rådgivet både store og små virksomheder om håndtering af sikkerhedstrusler, sårbarheder og meget mere.

Alle virksomheder burde deltage

Alle virksomheder er velkomne til at deltage i webinaret, som finder sted den 9. november 2023 fra kl. 09:00 til 11:00. Man skal blot tilmelde sig på Business Center Bornholms hjemmeside, og man vil modtage et link til webinaret via e-mail dagen før. Tilmelding kan foretages på følgende link: https://businesscenterbornholm.dk/arrangementer

 

Download billede til pressebrug her

Information og kontakt

For yderligere information kontakt venligst:

Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm, tlf. 30 50 21 28, cl@bornholm.biz