Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden sætter særligt fokus på køb, salg og generationsskifte i de bornholmske virksomheder

Pressemeddelelse, 15. januar 2024.

Sådan skærer din virksomhed ned på el-regningen

I en tid, hvor en voksende andel af Bornholms virksomhedsejere, nærmer sig et tidspunkt i deres karriere, hvor et skift til en ny generation bliver mere og mere aktuelt, indleder Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden året med et arrangement, der belyser vigtigheden af at have en exit-plan og vejen til at realisere den.

Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm, understreger betydningen af dette fokus på Bornholm: “På Bornholm har vi mange gode og sunde virksomheder, der bidrager væsentligt til øens udvikling og fremdrift. Og det er helt afgørende for øens lokalsamfund, at vi sikrer, at disse virksomheder fortsat er veldrevet og udvikles gennem planlagte køb, salg og generationsskifter.”

Sætter du pris på din virksomhed?

Præcis dette vil arrangementet “Sætter du pris på din virksomhed?” belyse flere forskellige aspekter af den 23. januar på Green Solution House. Business Center Bornholm håber, at arrangementet vil inspirere flere virksomhedsejere til i god tid at begynde at forberede og planlægge deres fremtidige skridt, hvilket er afgørende for at sikre øens økonomiske vitalitet og fortsatte vækst.

Det er afgørende at understrege, at hvis en virksomhed lukker, er det ofte en langt større udfordring at starte en ny op end at forsætte en veldrevet virksomhed. Derfor har vi stort fokus på at hjælpe virksomhedsejere med at udvikle frem for at afvikle, når den dag kommer at den nuværende ejer ønsker at skifte fokus,” tilføjer Christa Lodahl.

På Bornholm har vi mange gode og sunde virksomheder, der bidrager væsentligt til øens udvikling og fremdrift. Og det er helt afgørende for øens lokalsamfund, at vi sikrer, at disse virksomheder fortsat er veldrevet og udvikles gennem planlagte køb, salg og generationsskifter.
Christa Lodahl

Erhvervschef, Business Center Bornholm

Køb, salg og generationsskifte på dagsordenen

Arrangementet koordineres af Ebbe Mølsted-Møller, som er senior forretningsudvikler ved Erhvervshus Hovedstaden med speciale i bl.a. generations- og ejerskifter. ”I Danmark skal mere end 50.000 virksomheder ejerskiftes indenfor de kommende 10 år. Gennemsnittet begynder først at tænke på et ejerskifte når de er 65år, og ca. 25% af ejerne er 75 år eller ældre, og Bornholm er desværre ingen undtagelse. Vores mål er derfor at informere om, hvor vigtigt det er at begynde at overveje virksomhedens fremtid i god tid – mindst fem år før et ejerskifte skal finde sted, så virksomheden ikke mister for meget værdi” fortæller Ebbe Mølsted-Møller.

Under arrangementet vil Jette P. Jørgensen, som er daglig leder og førende ekspert fra Center for Ejerledede Virksomheder på CBS, give en dybdegående gennemgang af ejerskifteprocessens praktiske trin og personlige overvejelser samt trends og muligheder indenfor nutidens generationsskifte. Også potentielle købere af virksomheder vil finde stor værdi i arrangementet, da man vil få uundværlige tips og indsigt i, hvad der skal overvejes for at sikre en vellykket overtagelse.

I Danmark skal mere end 50.000 virksomheder ejerskiftes indenfor de kommende 10 år. Gennemsnittet begynder først at tænke på et ejerskifte når de er 65år, og ca. 25% af ejerne er 75 år eller ældre, og Bornholm er desværre ingen undtagelse. Vores mål er derfor at informere om, hvor vigtigt det er at begynde at overveje virksomhedens fremtid i god tid – mindst fem år før et ejerskifte skal finde sted, så virksomheden ikke mister for meget værdi.
Ebbe Mølsted-Møller

Senior forretningsudvikler, Erhvervshus Hovedstaden

Unikke indsigter fra lokale erhvervsledere

Arrangementet vil også inkludere et deltagerpanel med fire fremstående lokale virksomhedsejere. Her vil deltagerne kunne møde Michael Brandt, medejer af Baltic Sea Glass, Michael Almeborg, tidligere ejer af Almeborg A/S, Jesper Dam, tidligere ejer af Johannes Dam & Søn A/S, samt Magnus Dyrmose Andersen, ejer af Nexø Herremagasin. Panelet vil dele deres unikke historier og indsigter, høstet fra egne erfaringer med køb, salg og generationsskifte af virksomheder. Dette giver deltagerne en unik mulighed at lære af dem, der allerede har gennemgået processen.

Vi er stolte over at kunne præsentere et panel af erfarne lokale erhvervsledere, der villigt deler ud af deres viden og erfaringer. Der er mange måder at gribe et generationsskifte an på, og det er essentielt at være forberedt,” siger Ebbe Mølsted-Møller. ”Når nu selv Dronningen har truffet de nødvendige foranstaltninger for at gennemføre århundredets mest opmærksomme danske generationsskifte, så mon ikke de bornholmske virksomhedsejere også kan.” fortsætter Ebbe med et smil.

Et arrangement skræddersyet til nuværende og kommende bornholmske virksomhedsejere

Arrangementet er for alle, som overvejer at købe, sælge eller overdrage en virksomhed. Og det er skræddersyet til alle virksomhedsejere på Bornholm, der skal, eller burde, begynde at overveje deres næste skridt – også hvis det stadig ligger flere år frem i tiden.

Information og kontakt

“Sætter du pris på din virksomhed?” finder sted den 23. januar kl. 14:00-17:00 på Green Solution House, Strandvejen 79 i Rønne. Arrangementet organiseres af Business Center Bornholm i samarbejde med Erhvervshus Hovedstaden og med økonomisk støtte fra EU’s Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Tilmelding kan foretages på følgende link: https://businesscenterbornholm.dk/arrangementer

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm, tlf. 30 50 21 28, mail: cl@bornholm.biz eller Ebbe Mølsted-Møller, senior forretningsudvikler ved Erhvervshus Hovedstaden, tlf. 41 88 66 08, mail: emm@ehhs.dk