Genstart Erhverv i Gadeplan modtager høj score i COWI-slutevaluering

Christa Lodahl

Genstart Erhverv i Gadeplan har modtaget en imponerende score på 4,5 ud af 5 i den afsluttende evaluering foretaget af COWI. Projektet, der blev finansieret af EU’s socialfond igennem Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, med medfinansiering fra Bornholms Regionskommune, har haft stor succes med at styrke lokale virksomheder i gadeplan på Bornholm, gennem en holistisk tilgang til virksomhedsudvikling.

Projektet havde til formål at understøtte et stærkt handelsliv på Bornholm, ved at øge kompetencerne hos de deltagende virksomheder gennem en omfattende række tiltag. Projektkonsulenterne tilbød virksomhederne individuel sparring, med fokus på at afdække de områder det var vigtigst at arbejde med – og ikke mindst understøtte de tiltag der skulle til, for at opnå potentialer og ønsker. Det blev gjort håndgribeligt gennem realistiske handleplaner, som virksomhederne selv arbejdede med.

Den tætte sparring blev suppleret med sidemandsoplæring og workshops, leveret af eksperter inden for forskellige relevante områder, som sociale medier, salg, bæredygtighed og ledelse.

Denne tillidsbaserede sparring mellem projektkonsulenter og virksomheder, kombineret med virksomhedsnær læring, viste sig at være essentiel for virksomhedernes udvikling.

“Vi er utrolig stolte over den høje score, vi har opnået i COWI-evalueringen. Det er en anerkendelse af det dedikerede arbejde og engagement, som både vores medarbejdere i BCB og projektets deltagende virksomheder har lagt i Genstart Erhverv i Gadeplan.”

Christa Lodahl

Erhvervschef, Business Center Bornholm

“Vi er utrolig stolte over den høje score, vi har opnået i COWI-evalueringen,” udtaler Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm, “det er en anerkendelse af det dedikerede arbejde og engagement, som både vores medarbejdere i BCB og projektets deltagende virksomheder har lagt i Genstart Erhverv i Gadeplan. At der i evalueringen også anbefales at andre projekter bruger vores metoder, er virkelig et skulderklap og vi håber, det bliver delt med kommende tiltag over hele landet, så denne tilgang kan komme så mange som muligt til gode.”

Det toårige projektet blev afsluttet ved udgangen af 2022, men for at sikre den fortsatte udvikling hos deltagerne, er der oprettet ERFA-grupper gennem BCB.