Gratis hjælp til at komme i gang med bæredygtighed

Pressemeddelelse, 19/10 2023.

Sådan skærer din virksomhed ned på el-regningen

Business Center Bornholm opfordrer de lokale virksomheder til at tage et vigtigt skridt ind i fremtiden ved at arbejde med bæredygtighed og ESG-principperne (Environmental, Social, and Governance). Derfor har Business Center Bornholm sammen med Transition arrangeret en gratis ESG-workshop, der finder sted den 26. oktober 2023 på Møbelfabrikken i Nexø.

Hvorfor er ESG vigtigt for både store og små virksomheder?

Bæredygtighed og ESG er ikke længere blot valgmuligheder; de er afgørende for virksomhedernes fremtidige succes.

Mange store virksomheder kræver allerede nu klimaregnskab og andre bæredygtighedsrapporteringer fra deres leverandører og samarbejdspartnere, og det kommer vi kun til at se meget mere af. Og netop rapporteringen har en dominoeffekt, der kan påvirke selv de mindste virksomheder. For at kunne melde de korrekte tal ind, skal en leverandør have informationer fra deres underleverandør – og de skal igen have tal fra deres underleverandører, helt ned til det mindste led.

ESG er derfor et essentielt område at arbejde med og kan også bruges til at reducere risici og opfylde kundernes og samfundets forventninger, så virksomheden også bliver styrket derigennem.

Sådan bliver virksomhederne hjulpet i gang

Workshoppen, der begynder med morgenmad kl. 8.30, vil blive faciliteret af eksperter inden for bæredygtighed, Mathias Majlund og Benjamin Longerich fra Transition. Deltagerne kan se frem til en dybdegående forståelse af, hvorfor bæredygtighed er relevant for enhver virksomhed, og hvordan man tager de første skridt i praksis.

Programmet for dagen byder blandt andet på:

  • Hvorfor det er relevant at arbejde med bæredygtighed: Få indsigt i, hvordan bæredygtighed kan gavne din virksomhed på både kort og lang sigt.
  • Introduktion til begrebsjunglen: Få en klar forståelse af centrale begreber og terminologi inden for ESG.
  • Dybere introduktion til lovgivning som CSRD, EU Taksonomi m.fl.: Lær om de seneste love og regler inden for bæredygtighed, herunder Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) og EU Taxonomy Regulation.
  • Bæredygtighedsrapportering – introduktion og case-øvelse: Få hands-on-erfaring med udarbejdelse af en bæredygtighedsrapport, så din virksomhed kan begynde at spore og forbedre dens bæredygtighedsresultater.
  • Strategi og bæredygtighed – fra pligt til dyd: Opdag, hvordan bæredygtighed kan integreres i din virksomheds strategi og styrke dens omdømme.
  • Kommunikation og markedsføring – hvad er tilladt?: Lær om retningslinjer og best practices for at kommunikere din virksomheds bæredygtighedsindsats til kunder og interessenter.

“Det er helt essentielt, at så mange bornholmske virksomheder som muligt går i gang med det arbejde, der knytter sig til ESG. Vi har set eksempler på, hvordan en stor amerikansk virksomheds beslutning om at nedbringe deres Co2-aftryk har påvirket en lillebitte dansk virksomhed”, fortæller erhvervschef Christa Lodahl. Hun fortsætter ”Dertil kommer forbrugernes forventninger til bæredygtighed hos de danske virksomheder – og ikke mindst det nødvendige hensyn vi alle skal tage til miljøet. Vil man stå stærkt som virksomhed er der igen vej udenom ESG. Det er nu, det skal ske.”

Christa Lodahl

Erhvervschef, Business Center Bornholm

Det er nu, det skal ske!

Det er helt essentielt, at så mange bornholmske virksomheder som muligt går i gang med det arbejde, der knytter sig til ESG. Vi har set eksempler på, hvordan en stor amerikansk virksomheds beslutning om at nedbringe deres Co2-aftryk har påvirket en lillebitte dansk virksomhed”, fortæller erhvervschef Christa Lodahl. Hun fortsætter ”Dertil kommer forbrugernes forventninger til bæredygtighed hos de danske virksomheder – og ikke mindst det nødvendige hensyn vi alle skal tage til miljøet. Vil man stå stærkt som virksomhed er der igen vej udenom ESG. Det er nu, det skal ske.

BCB er klar med gratis sparring

Business Center Bornholm håber at se så mange bornholmske virksomheder som muligt til workshoppen – og som en del af den erhvervsservice BCB udfører på vegne af BRK, er det altid muligt at få sparring og vejledning om det videre arbejde med ESG eller andre områder, de bornholmske virksomheder har brug for input til.

Information og kontakt

For yderligere information kontakt venligst:

Christa Lodahl, erhvervschef hos Business Center Bornholm, tlf. 30 50 21 28, cl@bornholm.biz