Grøn og bæredygtig
virksomhed

​Vinderen af titlen som Årets Virksomhed 2020 blev Svaneke Bryghus. Bryghuset deltog sammen med Bornholm Hotels og Lehnsgaard Bornholms Oliemølle i opløbet om førstepladsen

Årets virksomhed 2020

18. september 2020

​Vinderen af titlen som Årets Virksomhed 2020 blev Svaneke Bryghus. Bryghuset deltog sammen med Bornholm Hotels og Lehnsgaard Bornholms Oliemølle i opløbet om førstepladsen. Kåringen fandt sted ved et arrangement i Møbelfabrikken i Nexø. I år blev der lagt vægt på i udvælgelsen, om virksomhederne agerer grønt og bæredygtigt.

I alt var 15 bornholmske virksomheder indstillet til prisen, som efter planen skulle være uddelt i maj måned, men blev udskudt grundet Corona.

Svaneke Bryghus fik prisen for dets arbejde med at gøre produktionen af øl grøn og bæredygtig. Blandt andet ved at bryghuset om kort tid installerer et anlæg, der gør det muligt for bryghuset at genindvinde og genbruge kulsyre og sammen med andre tidligere tiltag vil gøre Svaneke Bryghus CO2 neutralt fra næste år.

Bryghuset drives blandt andet også med vedvarende energi; hvor halvdelen er fra egne solceller og halvdelen købes som grøn, certificeret vind-og solenergi. Al mask, restproduktet fra ølbrygningen, afhentes af Brændegård og anvendes som grisefoder.

“Det har ikke været en nem beslutning af udpege Årets Virksomhed af de tre, for alle tre nominerede virksomheder gør det rigtig godt på den grønne dagsorden. Svaneke Bryghus belønnes for den strategiske og visionære indsats, vi har set gennem årene, og som vi glæder os til at se endnu mere af i fremtiden” sagde borgmester Winni Grosbøll i sin tale ved udnævnelsen af Årets Virksomhed 2020.

Erhvervsprisen uddeles af Bornholms Erhvervsservice, som er et samarbejde mellem Bornholms Regions Kommune, Business Center Bornholm, Bornholms Erhvervsfond og Erhvervshus Hovedstaden.

”Hos Svaneke Bryghus er vi meget stolte og beærede over at være blandt de nominerede – det er jo et stærkt felt vi er oppe imod. Vi har gennem en del år investeret i nye grønne og bæredygtige tiltag alt fra solceller, økologi og senest CO2 neutral ølproduktion, så det fylder meget i vores forretningsstrategi, og derfor er det også skønt, når andre lægger mærke til vores indsats”.
Steen Jespersen

Direktør, Svaneke Bryghus