Nyt Business Magasin:

Vov det ukendte

Vi skal turde have høje ambitioner på Bornholm. Også
når de andre ryster på hovedet af os.

For når vi arbejder sammen, kan vi noget her på øen, og det er de ved at få øjnene op for i resten af Danmark og ude i Europa.

Vov det ukendte

24. november 2020

​Vi skal turde have høje ambitioner på Bornholm. Også
når de andre ryster på hovedet af os.

For når vi arbejder sammen, kan vi noget her på øen, og det er de ved at få øjnene op for i resten af Danmark og ude i Europa. Der er en særlig bornholmsk mentalitet, som bliver nævnt af flere af dem, der lige nu er involverede i det store udskibningsprojekt af havvindmøllerne fra Rønne Havn: På Bornholm går man ikke hjem kl. 15. Man står til rådighed, når der opstår en situation, der kræver det. Og man kender hinanden: Ved, hvem man kan ringe til, når man har brug for hjælp til at løse
et problem.

Det er sådan noget, de store virksomheder, som i denne tid er på Bornholm, lægger mærke til, og det er sådan noget, der skal føre os videre frem.

I dette magasin kalder Bornholms afgående borgmester Winni Grosbøll det igangværende udskibningsprojekt for en eksamen op til energiøen. For det er det næste store projekt, der venter, og det kræver om muligt endnu højere ambitioner og endnu mere samarbejde af os alle sammen. Det er vi klar til at gøre på tværs af  regionskommune, erhvervsfremmeaktører, Campus Bornholm, fagforeninger og det bornholmske erhvervsliv.

Også selv om vi endnu ikke med sikkerhed ved, hvad det er, energiøprojektet vil kræve af os. Vi har ikke prøvet den type opgave før, men vi arbejder alle sammen på at blive klogere på, hvad der skal ske, hvad det vil kræve af os, og hvad Bornholm kommer til at få ud af det.

For som vi allerede har set med det igangværende projekt, er det ikke kun noget, der kommer havnen til gode: Det er bredt i det bornholmske erhvervsliv, man oplever effekter af arbejdet. Det kan du læse om i dette magasin, hvor vi har fokus på havvindmølleparkerne og energiøprojektet, som regeringen officielt lancerede i sit klimaudspil tidligere på året.

De effekter vil vi kun opleve flere af fremover. Hvis vi vover os ud i det. Hvis vi tør have høje ambitioner. Og hvis vi står sammen om at løse de opgaver, der kommer. God læselyst!

CHRISTA LODAHL,
ERHVERVSCHEF I BUSINESS CENTER BORNHOLM

Vov det ukendte bcb magasin web november 2020 (1)