STRATEGIEN GØR FORHINDRINGER TIL MULIGHEDER

Der er dem som mener, at teknologi, design og kreativitet hører til i de store byer. At store problemer skal løses af store virksomheder i store kontorer. Vi har som ø-samfund besluttet at vise det modsatte: Innovation, løsninger og udvikling kan ske hvor som helst, når som helst, af hvem som helst.

Bornholm er det sted i Danmark, hvor solen står op først – et forspring der er symbol på vores idé om at være på forkant.

Der har været kriser og økonomiske nedture for Bornholm, og forkanten har ikke altid ligget lige for. I 2007 tog øen et afgørende skridt. En bredt repræsenteret gruppe på 48 personer fra det bornholmske samfund gik ombord på den største af de bornholmske færger for at skabe et nyt håb, finde en ny vej, udvikle en ny strategi for Bornholm.

Mens færgen sejlede rundt om øen i 48 timer, udviklede gruppen den vision, som vi i dag kalder Bright Green Island. Bright Green Island er visionen om et 100 procent bæredygtigt og CO2-neutralt samfund i 2025.

Et samfund, der skaber bæredygtige og miljøvenlige lokale løsninger, vækst og ny forretning. Et samfund som viser verden, hvordan det er muligt for en lille ø at foretage kvalificerede angreb på presserende globale udfordringer som ressourceknaphed og drivhuseffekt.

Det urbane landliv på Bornholm tiltrækker tænkere og skabere, som ønsker en grøn kreativ legeplads. Vi betragter udkantsdanmark som guldkantsdanmark og er i dag en ø fuld af grønne tiltag, projekter og virksomheder, som vi præsenterer i dette katalog. Bornholm har valgt en ny retning, og vil blive ved med at vende forhindringer til muligheder og udvikle nye løsninger på store udfordringer.

Kom og vær med. Fremtiden ser lys ud.