Få nyheder fra Business Center Bornholm
I vores nyhedsbrev deler vi nyt fra erhvervslivet – og sætter fokus på særlige begivenheder, gode historier, relevante arrangementer og meget andet.
Læs de forskellige udgaver af Magasinet Business Bornholm
To gange om året udgiver Business Center Bornholm og Bornholms Tidende sammen erhvervsmagasinet ‘Magasinet Business Bornholm’, med fokus på temaer og udvikling i og for lokale virksomheder.
Følg med på Facebook
På vores Facebook-side opdaterer vi løbende med relevante historie om erhvervslivet, nye tiltag og aktiviteter.
Følg med på LinkedIn
Business Center Bornholm er også på LinkedIn, hvor vi deler indlæg, nyheder og relevante arrangementer.
Seneste nyt fra Business Center Bornholm
Tænk nye veje for eksporten
Eksport er essentielt for store dele af det bornholmske erhvervsliv. Der er derfor gode grunde til både at tænke i nye retninger og finde nye veje, når handelen skal udvides fra øen.
Hvad får seniorerne til at blive længere på arbejdspladsen?
Den gennemsnitlige levealder stiger, og moderne ældre er sundere, har større forventninger til alderdommen og vil generelt gerne arbejde længere, også ud over pensionsalderen. Men hvad afgør deres beslutning om at blive eller gå?
Knudsker El ApS bygger fremtiden med erfarne hænder
Seniormedarbejderne spiller en afgørende rolle i væksten hos Knudsker El ApS. Deres erfaring og viden bidrager både til løsningen af komplekse opgaver og til oplæring af yngre kolleger. Det fortæller direktør Anders Mahler mere om her.
JF Data Service ApS fastholder og tiltrækker med dialog og fleksible vilkår
Steffen Unger, økonomi- og HR-chef hos JF Data Service ApS, deler sine erfaringer med det grå guld. Få hans gode råd og mød ham som panelist ved Business Center Bornholms gå-hjem-møde om seniormedarbejdere den 8. oktober 2024.
Seniorer – Bornholms oversete vækstmotor
Business Center Bornholm inviterer til et gå-hjem-møde med inspiration til samtaler og aftaler, hvor ledere kan få konkrete værktøjer til at sikre virksomhedens fortsatte vækst og udvikling gennem seniormedarbejderes værdifulde bidrag.
Genbrug af fliser skal opskaleres
I 2019 var Rocío Paniagua Jensen på en rutinemæssig inspektion hos BOFAs containerplads som en del af sit arbejde som kommunal arkitekt. Pludselig greb noget hendes opmærksomhed; fliserester, der lå og ventede på at blive skrottet. Rocíos årelange erfaring inden for arkitektur og cirkulær økonomi fik hende straks til at se et potentiale ved at skære dem til og omdanne dem til nye designs.
Cirkulær idé blev født under barslen
By Meyland er en lille og forholdsvis ny bornholmsk babyudstyrsvirksomhed, der lægger vægt på kvalitet, holdbarhed og genanvendelse. Her fortæller stifteren, Mia Meyland, om sine overvejelser i forbindelse med en cirkulær forretningsmodel – og hvordan det hele startede.
Lokale partnerskaber styrker genbrug og praktisk læring
SA-Service, der specialiserer sig i salg, service og udlejning af hårde hvidevarer, har sagt ja til at deltage i et projekt med Bornholms Affaldssortering (BOFA) og Forberedende Grunduddannelse (FGU), der fokuserer på reparation og genbrug af kasserede maskine.
’Der er gået sport i det’
Borntek Industri A/S har reduceret sit materialeaffald med hjælp fra en CNC-fræser, der nu har været i drift i snart halvandet år. Her fortæller ejer og direktør, Casper Poulsen, om baggrunden for investeringen og om flere af de andre skridt, virksomheden vil tage for at styrke sin bæredygtighed.
Grønne principper
Textillita i Rønne producerer og forhandler slow fashion med omtanke for miljøet og kroppen, hvilket har tiltrukket en loyal skare af kunder – både fastboende og turister. Her fortæller indehaver, Jurate Holm, om virksomhedens miljøpolitik, der også omfatter cirkulære tiltag.
’Netværk er vejen frem’
Bornholm Mosteri A/S arbejder intensivt på at få gang i et nyt cirkulært koncept, oplyser direktør Josephine Senger Svendsen. Her fortæller hun om grønne udviklingspunkter for nærmeste fremtid.
Genanvendelse i keramikkens verden
Overskydende lerslam fra keramiske værksteder, en knusemaskine samt kasseret gammelt glas og porcelæn er blandt de elementer, der hjælper Christina Schou Christensen fra CSC Keramik/Dansk Kaolin med at skabe grøn fornyelse inden for sit håndværk.
Entreprenørvirksomhed har genbrug som konkurrenceparameter
STM Entreprise ApS laver de fleste af sine nedrivninger som skånsom nedtagning, hvorefter bl.a. mursten og træ kan genbruges, og ifølge direktøren, er den CO2-besparende aktivitet blevet yderst populær blandt kunderne.
Tilfredshedsanalyse 2024
Dansk Erhvervsfremme har indsamlet meninger fra 154 lokale virksomheder. Dyk ned i resultaterne og få indsigt i værdien af vores ydelser.
Genbrugsprojekt kan gøre Bornholm til pioner
Retursystem Bornholm ApS har sikret sig støtte til at indsamle erfaringer med at opgradere glasaffald til genbrug, og etablere et alternativt retursystem på øen. Dette projekt har potentiale til at opnå global relevans og fremhæve Bornholms styrker inden for cirkulære opskalingsinitiativer.
Synspunkt: Det er forstemmende
På vegne af det bornholmske erhvervsliv må jeg nu råbe meget højt: Det duer ikke! Hvis Bornholm skal udvikle sig og op af det økonomiske hængedynd, så er forudsætningen, at vi har stærke virksomheder, som skaber arbejdspladser. Arbejdspladser, som er grundlaget for øens økonomi og den velfærd vi alle ønsker.
Hvad er cirkulær økonomi?
Klimakrisen og et generelt politisk pres vil gøre cirkulær økonomi til en ny standard. Steven Kær Bjerke Møller, projektleder med fokus på grøn omstilling hos Erhvervshus Hovedstaden, går i dybden med konceptet, og Jørn Pedersen, senior erhvervskonsulent hos Business Center Bornholm, vurderer det lokale potentiale.
Bornholms livsnerve skal sikres
Flyforbindelsen mellem Bornholm og København er ikke blot en transportforbindelse; den er selve livsnerven for det bornholmske samfund og afgørende for øens erhvervsliv.
Business Center Bornholm årsberetning 2023
Vi er glade og stolte af at kunne præsentere årsberetningen for 2023. Året har været fyldt med begivenheder, og vi har arbejdet dedikeret for at støtte og styrke det bornholmske erhvervsliv. Vi vil gerne dele resultaterne med jer her.
Debatindlæg: Roskilde og Bornholm viser vejen. Flere unge synes, at det er fedt at være faglært
Roskilde og Bornholm demonstrerer, hvordan man kan knække koden og få flere unge til at tænke: Jeg skal da være faglært.
Særligt fokus på køb, salg og generationsskifte i de bornholmske virksomheder
I en tid, hvor mange bornholmske virksomhedsejere nærmer sig et nyt kapitel i deres karriere, blev der sat særligt fokus på emnet køb, salg og generationsskifte under et nyligt afholdt arrangement, som tiltrak opmærksomhed fra en bred vifte af lokale ejerledere og interessenter.
Generationsskifte uden for familien
Et generationsskifte kan sagtens strække sig ud over familiære bånd. Men hvordan navigerer man bedst gennem den komplekse proces? Magnus Dyrmose Andersen, ejer af Nexø Herremagasin og Nexø Damemagasin deler sine indsigter.
Opskriften på et succesfuldt generationsskifte
At undlade en grundig planlægning af generationsskifte koster på bundlinjen. Det kender tidligere bagermester, Jesper Dam, fra egen erfaring. Derfor var Jesper ikke i tvivl om, at der skulle iværksættes et nøje planlagt generationsskifte, hvis hans bagerudlærte søn, Jacob Dam, en dag skulle føre arven videre.
Generationsskifte – fra arv til videresalg
Michael Almeborg, der overtog Ole Almeborg A/S fra sin far og solgte virksomheden til Jensen-Group i 2023, deler sine erfaringer, som andre lokale virksomhedsejere kan drage inspiration af, ved et erhvervsevent på Hotel GSH i januar.
Sætter du pris på din virksomhed?
Livet som selvstændig er uforudsigeligt, og selvom tanken om at sælge virksomheden måske virker fjern, er det vigtigt at være forberedt på fremtiden – især på Bornholm, hvor det kan kræve en ekstra indsats at finde den rette investor eller køber.
Synspunkt: Støt op om vores lokale erhvervsservice
Hvis du også ønsker et stærkt erhvervsliv på Bornholm så støt op om vores lokale erhvervsservice – støt Business Center Bornholm.
Bornholm viser vejen til at få flere til at se muligheder i de erhvervsfaglige uddannelser
Bornholm har potentiale til at blive en foregangsø, der afprøver nye metoder til at fremme den erhvervsfaglige vej med dette projekt.
Fællesskab skaber trivsel for unge medarbejdere
Svaneke Chokoladeri har skabt en arbejdskultur, hvor unge medarbejdere vender tilbage sæson efter sæson, og det skyldes medejer Janne Lundbergs dynamiske og relationelle ledelsesstil.
Succes med lokal indsats
Nye offshore projekter – det vil skabe endnu flere arbejdspladser på Bornholm og ikke mindst bidrage til bæredygtig energiudvikling.
Kunsten at skabe et team
Hvordan kan iværksættere gøre overgangen fra selvstændig til arbejdsgiver så smidig som mulig? Rikke Høyer, medstifter af DORA og kommerciel direktør, giver nogle råd baseret på egne erfaringer.
Grønne drømme
Borntek Industri A/S har taget skridt indenfor grøn omstilling og omfattende ESG-rapportering. Her deler virksomheden indsigter og erfaringer
Tiltrækning af tilflyttere
Tilflytterservice, har hjulpet mere end 3.000 personer og hjulpet Bornholms Andelsmejeri med at tiltrække medarbejdere.
Fremskridt med robotter
Her fortæller direktør og medejer Claus Duevang, hvad fire robotter betyder for arbejdslivet på KH Maskinfabrik ApS.
’Jeg kan kun se fordelene’
Udenlandsk arbejdskraft kan være en vigtig løsning på Bornholms arbejdskraftudfordringer. Læs her om erfaringerne fra Bager Dam i Rønne.
Faglært skal fortsat være fedt
’Faglært er fedt’ har øget samarbejdet mellem skoler og virksomheder. På en ø som Bornholm er der muligheder, for at gå den faglærte vej.
En nødvendig indsats
Erhvervsvækst på Bornholm udfordres af mangel på faglært arbejdskraft frem mod 2030, ifølge eksperter, der anbefaler et større fokus på at tiltrække arbejdskraft udefra.